Film

Filmul recompensat cu Ursul de Aur, in premiera la TIFF 2014

Impresionantul „Bai Ri Yan Huo” / „Black Coal, Thin Ice”, de Diao Yinan, distins cu Ursul de Aur si Ursul de Argint pentru Cel mai bun actor (Liao Fan), anul acesta, la Festivalul de la Berlin, va rula in premiera la TIFF 2014.

black_coal_thin_iceUn film noir fascinant, cu umor absurd, Black Coal, Thin Ice urmărește un fost detectiv care începe să investigheze un șir de crime, într-un orășel minier din nordul Chinei. Firele cazului îl duc la o femeie, văduva unuia dintre muncitorii uciși.
„Spiritele lui Raymond Chandler şi James M. Cain bântuie prin Black Coal, Thin Ice, un thriller detectivistic sumbru dar puternic, atent controlat care — ca toate filmele noir bune— nu are eroi şi răufăcători, ci doar diferite stadii de compromis”, nota criticul Scott Foundas în „Variety”.
„Un fascinant exercițiu de stil care îi va capta pe critici și îi va lăsa pe spectatori nedumeriți”, scria și publicația americană „The Hollywood Reporter”.
Cineastul chinez Diao Yinan a mai regizat alte două lungmetraje: Uniform (2003), inclus în competiția Festivalului Internațional de Film de la Rotterdam, și Night Train (2007), selecționat în Un Certain Regard, la Festivalul de la Cannes.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top