Teatru

FITS recomandă o plimbare nocturnă în Muzeul satului

Expoziția unică în România „Lantern Festival – China în 20 de legende” rămâne deschisă până în 4 august

Vernisată și inaugurată în cadrul FITS 2019, expoziția „Lantern Festival – China în 20 de legende” continuă la Muzeul ASTRA din Sibiu până în 4 august 2019. Evenimentul, unic în România, prezintă 20 de instalații de lampioane inspirate din istoria și mitologia chineză. Elemente din această cultură, dragoni, urși panda, păsări, animale și plante exotice creează pe aleile Muzeului ASTRA din Sibiu o atmosferă feerică, în fiecare seară, de miercuri până duminică.

„Lantern Festival” este o tradiţie veche de secole, care a început să fie sărbătorită încă din timpul dinastiei Han (206 î.Hr.-221 d.Hr.), și reprezintă tablouri monumentale și pline de lumină din istorie și mitologie. Expoziţia are ca subiecte elemente din cultura chineză, iar superbele lampioane vor crea o atmosferă unică.

În acest sfârșit de săptămână, de vineri și până duminică, vizitatorii vor beneficia de ghidaj gratuit (fără costuri suplimentare după achitarea biletului de intrare în Muzeu) pe traseul celor 20 de legende chinezești. Acest lucru se va întâmpla începând cu orele 22 și 23,  iar plecarea în Muzeu se va face de la Pavilionul Muzeal Multicultural – intrarea principală în Muzeul în aer liber.

Expoziția este deschisă până pe 4 august, de miercuri până duminică, în intervalul orar 20:00 – 00:00.

Lantern Festival – China în 20 de legende este un eveniment organizat de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internaţional de  Teatru de la Sibiu, Ambasada Republicii Populare Chineze în România, Zigong Haitian Culture Co., Ltd. și Ministerul Culturii și Turismului din China.

Parteneri: Consiliul Județean Sibiu, Consiliul Local prin Primăria Municipiului Sibiu; Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019; Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu; Institutul Confucius din Sibiu; UniCredit Bank

Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top