Film

“Forbidden Voices”. Cum incepi o revolutie cu un laptop.

Anul acesta, una dintre sectiunile One World Romania este dedicata protestelor non-violente si felurilor in care putem lupta cu sisteme corupte si nedrepte.
Unul dintre filmele acestei sectiuni ne invata cum putem incepe o revolutie cu un laptop. Mai exact, cu un blog. Documentarul Barbarei Miller, Forbidden Voices ni le prezinta pe Yoani Sánchez, Zeng Jinyan si Farnaz Seifi – unele dintre cele mai influente voci ale momentului, asa cum le-a numit revista TIME.
Vocile lor sunt inabusite, interzise si cenzurate. Dar cele trei blogger-ite nu se tem de regimurile dictatoriale sub care traiesc. Yoani Sánchez, Zeng Jinyan si Farnaz Seifi fac parte din noua generatie de rebeli. In Cuba, China si Iran, blog-urile lor cutremura fundatia monopolului de stat asupra informatiei. Pretul pe care il platesc este, insa, unul mare, vietile lor fiind permanent puse in pericol.
Barbara Miller le acompaniaza pe aceste tinere in calatoria lor periculoasa si urmareste cum denunta si combat incalcari ale drepturilor omului si ale libertatii de exprimare, folosindu-se numai de social media, prin site-uri ca Facebook, YouTube sau Twitter. Bazat pe marturiile lor emotionante, Forbidden Voices este un omagiu adus luptei curajoase pe care o poarta cele trei tinere.
Barbara Miller va veni la Bucuresti in timpul festivalului, asadar veti puteti afla direct de la ea mai multe detalii despre cele trei blogger-ite curajoase si despre cat de greu a fost sa realizeze un film despre ele.
Puteti citi despre obstacolele intalnite in perioada filmarilor aici.
Blog-ul lui Yoani Sánchez este Generacion Y: http://www.desdecuba.com/generationy/ si o puteti urmari pe Twitter aici.
Blog-ul lui Zeng Jinyan este urmatorul: http://zengjinyan.wordpress.com/, iar pe Twitter o puteti urmari aici.
Farnaz Seifi traieste acum in Germania, iar impreuna cu alte 20 de jurnaliste si blogger-ite a deschis in 2006, site-ul www.we-change.org care promoveaza o campanie de schimbare a legilor care discrimineaza femeile.

Forbidden-Voices

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top