Dans

Iasi Fringe Festival

In perioada 14-18 iunie va avea loc la Iasi prima editie a Festivalului FRINGE. Conceput sub forma unui festival-concurs, Fringe-ul va fi o desfasurare in forta a tuturor artelor spectacolului, initiata de artisti profesionisti dar si de artisti debutanti, oameni creativi care vor sustine spectacole in pub-uri, cafenele, in parcuri si pe strada. Festivalul se desfasoara sub umbrela Festivalului International al Educatiei (FIE). Data limita de inscriere la festival este 25 mai.
FRINGE reprezinta, inainte de toate, o stare de spirit, de euforie si buna dispozitie, pe care o incearca intreaga comunitate, sub patronajul artelor. Istoria primului “fringe” din lume a inceput la Edinburgh in 1947, cand opt trupe de teatru au venit neinvitate la Festivalul International Edinburgh. Dorind sa depaseasca limite impuse de un program oficial, aceastea si-au prezentat propriile productii. Succesul lor a creat un nou trend care in timp a devenit un fenomen de talie internationala. Edinburgh este acum “capitala” Fringe-ului, eveniment care aduce anual aproximativ 75 de milioane de lire sterline economiei scotiene.
In 2013 Iasul se inscrie in reteaua oraselor animate de fenomenul Fringe. Festivalul din Iasi va urma specificul festivalurilor Fringe, care consta in liberatea de exprimare a artistilor. Povestile pe care acestia le au de spus le apartin in totalitate, iar arta pe care ei o promoveaza reprezinta crezul si forma lor de exprimare. Iasul va deveni astfel gazda unei explozii de talente creative care vor vibra sub acelasi magnetism al artelor si vor crea momente unice pentru spectatorii de toate varstele.
Participantii
– media de varsta a participantilor trebuie sa fie de maxim 35 de ani
nu sunt acceptate in festival spectacole finantate de institutii teatrale de stat
Structura festivalului – sectiuni:
– dans
– teatru
– muzica
Participarea la FRINGE include doua componente / sectiuni obligatorii:
Spectacolele de zi – componenta de promovare outdoor: spectacole de promovare jucate in strada, minim 2 ore de spectacol / zi, in perioada 14 – 18 iunie, numarul, durata, locatia, ziua/zilele si orele reprezentatiilor fiind stabilite de comun acord cu organizatorul, ulterior selectiei realizate de juriul de specialitate.
Spectacole de seara – Fiecare artist / trupa / spectacol va fi repartizat intr-o locatie indoor sau/si outdoor, dupa caz, pentru realizarea spectacolelor de seara.
Artistii care doresc sa participe la Festivalul FRINGE sunt rugati sa completeze formularul de inscriere si sa trimita pana pe 25 mai la adresa Str. Ungheni nr 2,Iasi, cod postal 700382 un plic continand doua CD-uri/ DVD-uri cu momentele artistice ce vor fi prezentate in cadrul festivalului si cateva informatii despre acestea si participanti. De asemenea, materialul va fi trimis si prin e-mail, pe adresa fringe@fieiasi.ro.
Premii:
Marele premiu – 5000 lei;
Premiul I – 3 premii in valoare de 3000 lei fiecare, repartizate astfel: 1 premiu la sectiunea teatru, 1 premiu la sectiunea dans si 1 premiu la sectiunea muzica;
Premiul Special – 1 premiu in valoare de 4500 lei, pentru promovarea spectacolelor, realizata de catre artisti, cu mijloace proprii, in locatiile outdoor, in timpul spectacolelor de anuntare.
Pentru mai multe informatii vizitati pagina de facebook Iasi Fringe Festival.
Regulamentul integral poate fi consultat aici.

iasi_fringe_festival

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top