Special

Gala „Bun de Tipar”, decernarea premiilor de excelenta ale industriei de carte din Romania

Joi, 25 aprilie 2013, la Biblioteca Națională București, va avea loc decernarea premiilor de excelență ale industriei de carte din România, în cadrul Galei „Bun de Tipar”.
Competiția, la care anul acesta s-au înscris peste 100 de instituții și peste 600 de proiecte – cu o treime mai multe decît la prima ediție –, a fost jurizată de o echipă formată din 9 specialiști, avîndu-l drept președinte pe Radu Dimitriu, directorul general al Editurii C.H. Beck. Lista finaliștilor poate fi consultată pe www.galabundetipar.ro.
Spectacolul de decernare a premiilor celei de a doua ediții a Galei Industriei de Carte din România va fi prezentat de Irina Păcurariu, una dintre cele mai credibile și mai carismatice jurnaliste de televiziune din România. Desfășurătorul ediției de anul acesta a „Bun de Tipar” include, pe lîngă momentele cunoscute de premiere a laureaților, și 4 scurte filme de prezentare a unor proiecte care au schimbat date în istoria pieței de carte autohtone.
Momentul artistic va fi asigurat de Trio Zamfirescu.
Televiziunea națională, unul dintre cei trei mari susținători ai evenimentului (alături de Ministerul Culturii și Biblioteca Națională a României), va înregistra întreg spectacolul, urmînd să dedice o emisiune Galei – sîmbătă, 27 aprilie 2013, de la ora 14.30, pe TVR 1. De asemenea, Radio 3net „Florian Pitiș” va înregistra spectacolul, urmînd să îl posteze pe site în cel mai scurt timp posibil.
În direct, Gala va fi transmisă pe site-ul televiziunii online privesc.eu, începînd cu ora 19.00.
Accesul la Gală se face pe bază de invitație.
Bun de Tipar – Gala Industriei de Carte din România este un proiect inițiat în mai 2012, de agenția Headsome Communication și Federaţia Editorilor din România.

gala-tipar-2013
Ediția 2013:
Sponsori: Dacia, Petrom
Un eveniment susținut de: TVR, Ministerul Culturii, Biblioteca Naţională a României
Cu sprijinul: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Fairy’s Corner, Centrul de Librării București
Parteneri: Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, Asociaţia Română de Relaţii Publice, ArCUB, GMP PR
Parteneri media: Europa FM, Cocor Media Channel, Hotnews.ro, Radio România Cultural, Radio 3 net, Observator cultural, Dilema Veche, 24-FUN, Modernism.ro, privesc.eu, infocarte.ro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top