Muzica

Haken și Arcane Roots la ARTmania

ARTmania, primul festival romanesc care a dezvoltat in Romania conceptul de imbinare intre entertainment si arta, pregateste cea de-a 13-a editie, in care muzica rock de calitate se va imbina cu alte evenimente de exceptie.

Concerte in spatii neconventionale, expozitii, acces la muzeele sibiene, lecturi si discutii cu artisti si producatori din industria muzicala vor face din ARTmania 2018 un festival cu o experienta de neratat.
Pe langa Steven Wilson, Leprous, Rome, Zeal&Ardor si Distorted Harmony, deja anuntati pentru concertele serilor de 27 si 28 iulie, Arcane Roots si Haken sunt alte doua trupe care se alatura line-up-ului de pe scena din Piata Mare a Sibiului.
Cei de la Arcane Roots sunt, in ultimii ani, favoritii rock-ului underground din Anglia. Cu o tehnica impecabila amestecata cu pulsuri hardcore, Arcane Roots va fi, cu siguranta, una dintre revelatiile ARTmania 2018. Andrew Groves (chitara si vocal), Adam Burton (bass) si Jack Wrench (tobe) sunt cei trei componenti ai trupei ale carei albume au fost ridicate in slavi de presa britanica, cea care i-a numit „noua mare speranta a rock-ului britanic”.
„Melancolia Hymns”, albumul lansat in 2017, a fost declarat de The Independent ca fiind printre cele mai bune 20 ale anului trecut. „Doar cateva trupe ar avea curajul sa schimbe complet sunetul pe albunul al doilea – fata de primul -, cu atat mai mult cu cat trupa isi stabilise deja o baza de fani dedicata si pasionata, obsedata de albumul lor de debut. Cei ce odata se incadrau in curentul post-hardcore, muzicienii de incredere de la Arcane Roots nu sunt ca majoritatea celor din alte trupe.” – Remfry Dedman, Independent UK.

Haken, o alta trupa britanica din programul ARTmania 2018, ofera un rock progresiv condimentat cu tendinte vintage inspirate de rock-ul clasic care i-a calauzit in drumul lor muzical de pana acum. Devenind un nume important pe scena progresiva, trupa a primit numeroase aprecieri, cantand cu trupe ca Between The Burried And Me, The Neal Morse Band sau Leprous (de asemenea prezenti la editia a 13-a ARTmania). Ross Jennings (vocal), Richard Henshall (chitara si clape), Raymond Hearne (tobe si tuba), Charles Griffiths (chitara), Dijego Tejeida (clape) si Conner Green (chitara bas) sunt cei cinci care vor zgudui scena ARTmania.
„Ne place sa credem ca show-urile noastre live sunt asemenea unui spectacol – nu in maniera celor de la Rammstein sau Cirque-du-Soleil -, dar, cu siguranta, e o anumita forta in muzica si prezenta noastra pe scena. Nu conteaza dimensiunea scenei sau numarul spectatorilor, tratez fiecare spectacol ca si cum as fi pe Wembley sau la Madison Square Gardens si cred ca asta e evident din energia pe care o transmitem pe scena”, spune Ross Jennings, vocalul trupei.
Abonamentele pentru Festivalul ARTmania 2018 s-au pus in vanzare in reteaua iaBilet.
ARTmania Festival este o platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistica inspirate din cultura rock, ce s-a consacrat ca principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. ARTmania nu inseamna doar concerte ale unor mari formatii internationale si locale. Muzica este componenta de baza de la care a pornit totul, insa, reprezinta doar o parte din experienta pe care festivalul a dorit sa o ofere iubitorilor de arta din Romania si din strainatate.
Fiind cel mai longeviv festival rock din Romania si una dintre marcile cu cea mai indelungata traditie de pe scena culturala regionala, ARTmania si-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept indraznet si al unui ambient special: Piata Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetati medievale din Estul Europei – cetatea Sibiului.
Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00) Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top