Carte

Horatiu Malaele vine la Salonul de Carte Bookfest Timisoara

o poveste cu horatiuAflat în Timișoara pentru recitalul Câte-n lună și-n stele, alături de Ion Caramitru, îndrăgitul actor Horațiu Mălăele va veni la Salonul de Carte Bookfest Timișoara pentru a vorbi despre cartea O poveste cu Horațiu, de Doina Papp și pentru o sesiune de autografe.
Volumul apărut la Editura All încearcă să surprindă freamătul acestui artist complex, începând cu primele sale roluri, continuând incursiunea pe scenele teatrelor care l-au consacrat şi ajungând până în prezent, când a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor şi este atât actor cât şi regizor. Cartea cuprinde mici eseuri închegate într-un portret, fotografii, fragmente din cronici la spectacolele cu sau de Horaţiu Mălăele, o teatrografie, o filmografie, dar şi nişte Panseuri a la Horațiu.
Bookfest este cel mai important salon de carte din România, ajuns deja la a opta ediţie, singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. Anul trecut invitatul de onoare al Salonului Internaţional de Carte a fost Franța, iar publicul a avut ocazia să se întâlnească cu personalităţi importante ale culturii contemporane franceze ca Bernard Pivot sau Michel Houellebecq. Circa 90.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2012 (30 mai – 03 iunie), luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecții cinematografice, evenimente interactive). Anul acesta invitat de onoare va fi literatura germană prin participarea Austriei, Elveției și Germaniei în cadrul proiectului Trei țări, aceeași limbă.
Salonul de Carte Bookfest Timișoara este organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, și este co-finanțat de Consiliul Județean Timiș.
Partenerii acestei ediții sunt: Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș; Consiliul Local Timișoara; Asociația AT4T, Ambasada Irlandei în România, ETA2U Computer Store.
Parteneri media: Revista Orizont, Radio România Cultural, TVR Timișoara, Șapte Seri, Ora de Timiș, Zile și Nopți, Opinia Timişoarei.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top