Special

Ideile prind film la Cinema-edu

Când ești la liceu, cel mai important lucru crezi că este să te distrezi cum poți mai mult. Asociația Culturală Macondo consideră că în liceu contează cel mai mult să te descoperi și să te exprimi, iar filmele sunt un mijloc ideal pentru a face acest lucru.
Dacă eşti licean și locuiesti într-unul din orașele Bucuresti, Timișoara, Cluj, Iași sau Constanța și îți place să spui o poveste bună prietenilor, înseamnă că trebuie să trimiți un mail pe asociatia.macondo@gmail.com până pe 26 martie !
Workshopul «Cinema-edu » nu îți cere să ai habar de cum se cablează luminile pe platou sau cum se manevrează un steady-cam, ci doar să ai destul entuziasm și curiozitate în buzunare pentru a afla cine vine cu ideile la un film, cine pune banii și cine ia premiile. O să vorbim de reguli de bază în construirea scenariului și a filmării, de inspirație și o să analizăm secvențe de film. O să alergăm la pas susținut prin procesul filmării pentru ca la final să poposim pe covorul roșu al festivalurilor de film şi să ne bucurăm de recunoașterea talentului și mai ales a muncii pe care am depus-o.
Proiectul Cinema-edu are ambiția de a aduce liceenii însoțiți de profesorii lor la filme pe care nu le văd de-obicei în mall sau la TV, filme care pot schimba vieți și, mai ales, mentalități.
Întrucât cu un film nu se face primăvară, pe parcursul primei săptămâni din aprilie, Cinema-edu aduce o selecție de cinci dintre cele mai calde realizări cinematografice, printre care se numără: “Filantropica“, “Floarea Deşertului“, “Străina/ Die Fremde”, “Un eveniment fericit/ Un heureux événement“, “Tărâmul visurilor/Beasts of the southern wild“, “Hoțul de lumină”, “Roșia Montană – un loc la
marginea prăpastiei“, punctate de dezbateri pe teme de viață dintre cele mai diferite.
Mai multe detalii pe site-ul www.cinema-edu.ro, pe adresa asociatia.macondo@gmail.com sau la telefon 0725 925 313. Nu uitaţi: în industria filmului este loc pentru toată lumea, dar nu toată lumea are destul loc în viața sa pentru film!
Proiect organizat cu sprijinul Centrului Național Al Cinematografiei și Tineret în Acțiune.

ideile-prind-film

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top