Muzica

Ilhan Ersahin – Istanbul Sessions la JAZZ™

Ilhan Ersahin's Istanbul Sessions poza oficiala“Ascultați asta! Jazzul și-a schimbat forma” – Le Monde
“Efortul creativ al lui Ersahin este o gură de aer proaspăt în aerul poluat al suflătorilor generației lui.” – Jazztimes
“Dacă Radiohead ar cânta jazz, ar suna așa” – Eric Truffaz
Ca și saxofonist și compozitor, Ilhan Ersahin a devenit unul dintre cei mai creativi și aventuroși artiști ai scenei contemporane de jazz si muzică electronică. Influențat în principal de jazz-ul american, Ersahin a absorbit influențe de reggae, hip hop, electronica, pop și muzică populară orientală ce se aude foarte distinct în experimentele sale muzicale.
Istanbul Sessions este East Village-ul New Yorkez în fuziune cu nopțile Istanbulului. Este groove jazz pe un ritm solid creat de saxofonistul/compozitorul Ilhan Ersahin cu trompetistul Erik Truffaz, bassistul Alp Ersonmez, bateristul Turgut Alp Bekoglu și percuționistul Izzet Kizil. Trecând de la piese psihadelice la jazz tradițional, Ersahin îmbină sonoritățile estului cu cele ale vestului și produce un sunet complet nou. Acest proiect este un exemplu perfect a ceea ce se poate întâmpla când 2 expozanți importanți ai diferitelor culturi se întâlnesc și crează o minune. Prezentat la Summerstage (New York), Rock N Coke (Istanbul), Banlieues Bleues (Paris), Enjoy Jazz (Mannheim) Skopje Jazz și London Jazz Festival, putem spune că în seara de 7 iulie avem un al doilea cap de afiș foarte puternic.
JAZZ™ se va desfăşura în Piaţa Victoriei din Timişoara în perioada 5-7 iulie 2013.
Accesul la JAZZ™ este gratuit DAR se pot rezerva locuri pe scaun într-o zonă special amenajată din fața scenei cu 50 lei/festival. Prețul este modic și prin urmare încurajăm iubitorii acestui gen să achiziţioneze bilete ca și dovadă a susținerii culturii în Timișoara. Mai multe detalii despre acces pe www.JAZZtm.ro
Evenimentul va fi produs cu sprijinul voluntarilor PLAI care au adus în premieră în Timişoara artişti precum: Paco de Lucia, Al Di Meola, Mariza, Misia, Nigel Kennedy, Pink Martini, Patrice şi mulţi alţii. PLAI este singurul festival din România prezent în finala European Festival Awards.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top