Muzica

Imagine Festival România 2012

În perioada 12 – 16 septembrie 2012, în Piaţa Mică din Sibiu are loc o nouă ediţie a festivalului Imagine. Ca şi în anii precedenţi, festivalul ce promovează tinerele talente, indiferent de genul muzical adopta, va avea loc sub umbrela Jeunesses Musicales Romania.
Imagine este un proiect muzical ieşit din tiparele concursurilor muzicale internaţionale. Imagine este o competiţie în care talentul şi doar talentul contează. Scopul festivalului este acela de a descoperii muzicienii tineri, fără să ţină cont de etnie, religie, cultură, sau orice alt element diferenţiator, şi de a îi promova în toată lumea.
Anul acesta, 17 trupe, 85 de tineri muzicieni, din Romania, Croatia, Franta, Belgia, Norvegia, Slovenia, Suedia vor participa in perioada 13 – 15 septembrie la workshopuri de voce, chitara, clape, bas, percutie, comunicare, ritm, la seri de jam, city hunts, sesiuni de improvizatii, concerte indoor si outdoor. Pe parcursul celor trei zile de festivalul vor avea loc workshopuri despre organizarea festivalurilor “Imagine” pentru tineri organizatori din 12 tari, avand invitati formatori atat din tara cat si din strainatate.
Cele 6 trupe românesti, calificate in urma preselectiilor nationale de la Sibiu si Bucuresti, vor intra in concurs vineri, 14 septembrie, pentru a reprezenta România la Festivalul Imagine International care va avea loc in 2013 in Norvegia. Mandinga va incheia prima seara de concerte a festivalului Imagine 2012.
Câștigătoarea Festivalului Imagine România 2011, trupa Mute din Cluj, va concura Sambata, 15 septembrie, alături de 6 trupe câștigătoare ale Festivalului Imagine din celelalte țări organizatoare pentru marele premiu al Festivalului Imagine International. Ce-a de-a doua seara de concerte se va termina prin recitalul plin de energie și entuziasm al trupei La La Band.

Festivalul Imagine

13-15 septembrie 2012
Piata Mica, Sibiu

13.09. Joi
Workshop-uri pentru muzicieni si tineri organizatori
Jam session in Oldies Pub – Sibiu

14.09. Vineri
Workshop-uri pentru muzicieni si tineri organizatori
19:00 – 23:00 Piata Mica – Finala Imagine Romania
6 trupe romanesti
Guest Band – Croatia
Mandinga

15.09. Sambata
Workshop-uri pentru muzicieni si tineri organizatori
19:00 – 23:00 Piata Mica – Finala Imagine International
7 trupe internationale
Guest Band – Belgia
La La Band

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top