Film

Incalziti-va pentru One World Romania 2016

Festivalul One World Romania 2016 isi incepe cea de-a noua editie luni 21 martie, cu proiectii in cinematografe si evenimentul de deschidere de la MNAC. Dar pana sa dam alte detalii, v-am pregatit o saptamana de incalzire pentru One World Romania 2016 – cu filme disponibile online gratuit, o super oferta la cumpararea de abonamente si deschiderea Ambasadei One World: la cort in Parcul Coltea.

incalzitiva-pentru-one-world-romania-2016

De astazi, luni 14 martie si pana joi 17 martie toti cei care cumpara abonamentul pentru festival de pe site-ul www.eventbook.ro, vor primi un cadou special – 1 DVD inca nelansat in Romania cu documentarul „Waiting for August”! Filmul realizat de Teodora Ana Mihai a fost prezentat anul trecut in selectia One World Romania.
2016 este un an al premierelor pentru One World Romania – pentru prima data avem proiectii la Hollywood Multiplex – cate doua in fiecare zi toata saptamana viitoare. Tot in premiera, una dintre locatiile festivalului va fi un cort instalat in Parcul Coltea. Iar joi 17 martie il inauguram ca prima locatie a festivalului – Ambasada One World Romania – ca sa va facem pofta pentru ce va urma! Cortul insusi este o instalatie multimediala care va asteapta timp de 10 zile cu fotografii urmarind ruta europeana a refugiatilor din aceasta toamna, filme si jocuri video documentare, muzica din Orientul Apropiat si din Africa si multa voie buna! E locul perfect in care sa pui la cale programul tau pentru saptamana ce urmeaza la festival!
A devenit deja o traditie ca in saptamana dinaintea festivalului sa va oferim un streaming online, gratuit a 5 filme din selectia One World Romania de anul acesta, cu ajutorul partenerilor de la DocAlliance. Cele 5 filme pe care le puteti vedea anul acesta, in perioada 14-20 martie sunt: „Felvidek. Caught in Between”, „Free”, „Logbook_Serbistan”, „Robotelul de aur” si „Dreaming of Denmak”.
In „Felvidek. Caught in Between”, regizoarea incearca sa descopere istoria familiei sale, in acelasi timp dorind sa inteleaga mai bine istoria complicata a regiunii slovaco-ungare Felvidek, strabatuta de mii de persoane in timpul campaniei de relocare derulata intre 1946 si 1948. Urmariti documentarul aici.
Documentarul „Free” urmareste timp de doi ani un grup de persoane din Croatia care sufera de diferite dizabilitati mentale. Pe cale de a fi externati, ei primesc o noua sansa de a-si lua viata in propriile maini si a face propriile alegeri. Vedeti filmul aici.
„Logbook_Serbistan” este o docu-drama scrisa de regizorul Želimir Žilnik impreuna cu protagonistii sai. Filmul urmareste viata imigrantilor ilegali si a azilantilor gazduiti in centrele de refugiati din Serbia, in urma unor evadari dramatice din tarile de origine, coplesite de razboi si saracie. Puteti urmari documentarul aici.
„Robotelul de aur” urmareste povestea multiplei campioane la box Steluta Duta, in timpul pregatirilor pentru ultimul mare campionat din cariera ei sportiva. O cunoastem pe Steluta in momente grele, aflam povestea trista a unei copilarii petrecute in centre de plasament si confirmam cat de important poate fi sportul pentru un copil aparent pierdut. Filmul este disponibil aici.
Filmul „Dreaming of Denmark” ni-l prezinta pe Wasi, care a emigrat de unul singur in Danemarca din Afghanistan si a carui cerere de azil este respinsa. Urmeaza un lung drum prin Europa in cautarea unei solutii pentru o viata normala departe de tara natala si o lupta continua pentru construirea unei identitati. Documentarul poate fi urmarit aici.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top