Film

Încep inscrierile pentru Filmul de Piatra 2015, festival de film dedicat exclusiv autorilor din Romania si Republica Moldova

Festivalul Filmul de Piatra invita prietenii, cineastii, cinefilii si voluntarii sa isi deschida calendarele si sa marcheze cateva date importante pentru starea de bine din aceasta vara.

FdP-IgluCozla-2015----iFestival

Joi, 11 iunie, se deschid apelurile pentru scurt-metraje si pentru voluntari, cu termen limita in data de 2 iulie.
Timp de trei saptamani, cineastii isi pot inscrie scurt-metrajele intr-una din cele cinci categorii competitionale: fictiune, documentar, animatie, experimental, videoclip. Inscrierile se fac online.
Filmul de Piatra este singurul festival de film dedicat exclusiv autorilor din Romania si Republica Moldova, cu sau fara background academic specific.
Festivalul isi continua si in acest an demersul de a sustine si promova voluntariatul, initiativele independente si implicarea comunitatii si incurajeaza voluntarii sa vina cu idei, sa organizeze propriile actiuni si evenimente, sa experimenteze si sa invete. Cei care isi doresc sa faca parte din aceasta echipa sunt invitati sa se inscrie ca voluntari pe site-ul festivalului.

FdP_Evenimente-2015---ifestival

“Cu Filmul de Piatra urmarim trei scopuri principale: primul, sa oferim tinerilor un eveniment pe care noi ni l-am fi dorit cand eram adolescenti, o platforma in care sa se implice ca voluntari, sa vina cu propriile proiecte, in final sa invete lucruri noi si sa li se deschida noi perspective de viitor; al doilea, sa oferim tinerilor cineasti un festival-experienta, un puzzle de evenimente si activitati care sa le inspire creativitatea si sa le largeasca orizonturile profesionale; iar al treilea, sa reinviem publicul de cinema in Piatra Neamt, dar si sa atragem cat mai multi cinefili din toata tara, cu un eveniment complex intr-un oras cu mult potential, adesea insuficient exploatat.” – Andrei Dascalescu (directorul festivalului).

Filmul de Piatra va avea loc in acest an intre 27 si 30 august la Piatra Neamt si intre 5 si 8 septembrie, la Piatra Fantanele, in campusul Tasuleasa Social. Festivalul isi asteapta spectatorii in centrul orasului, in vechiul cinematograf, dar si pe varf de munte si in mijlocul naturii, la foc de tabara, cu un mix de concerte, petreceri, workshopuri si, mai ales, scurt-metraje!
In perioada de inscrieri (11 iunie – 2 iulie), Filmul de Piatra organizeaza un mini-turneu de evenimente cu proiectii si concerte: Bucuresti (11 iunie), Timisoara (19 iunie), Cluj (21 iunie) si un eveniment special, care marcheaza finalul perioadei de inscrieri, la Bucuresti, pe 2 iulie.
Mai multe detalii pe site-ul festivalului  si pe pagina Facebook.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top