Special

Incep înscrierile pentru o nouă ediţie a atelierului Let’s Go Digital

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) continuă, prin programele sale educaţionale, să pregătească noile generații de cineaști şi să descopere tinere talente.

Aflat la a 12-a ediție, atelierul de film Let’s Go Digital! se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din toată ţara, pasionaţi de film, fotografie, editare video. Timp de 10 zile, tinerii vor lua contact cu lumea filmului din interior, parcurgând intensiv toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. Ei vor avea acces la aparatură profesională, îndrumaţi de profesionişti din cinematografia românească și, de asemenea, vor putea să ia parte la toate evenimentele festivalului.
let-s-go-digital15 participanţi, aleşi pe baza unei preselecţii făcută de echipa de traineri care va susţine atelierul la Cluj, vor lucra în echipe de câte 3, pornind de la o temă dată. Lor li se vor alătura 3 seniori, foşti participanţi Let’s Go Digital, care vor avea rolul de a-i îndruma pe începători şi de a realiza un film de „making of” al atelierului. Filmele rezultate vor fi proiectate în ultima seară în faţa publicului festivalier, care va avea sarcina de a desemna cel mai bun film realizat în cadrul Let’s Go Digital! 2014. Scurtmetrajul câştigător va fi premiat în cadrul unei gale de închidere a Atelierului.
Înscrierile au loc până pe 16 mai 2014. Regulamentul şi detaliile necesare înscrierii pot fi găsite AICI
Atelierul de film Let’s Go Digital! a avut loc pentru prima oară în iunie 2005 în cadrul Festivalului de Film Transilvania. După succesul primei ediţii au urmat încă 10 ediții, desfăşurate atât în timpul TIFF, la Cluj şi Sibiu, precum şi independent de festival, în cartierul Rahova din Bucureşti, în februarie 2007, şi în localitatea 2 Mai din judeţul Constanţa, în decembrie 2007.
O serie de tineri, foşti participanţi ai atelierului, s-au făcut deja remarcaţi în industria cinematografică. Regizoarea Luiza Pârvu este în prezent masterandă la Universitatea de Film Tisch din New York, cotată a treia ca valoare în lumea cinematografică. Până în prezent Luiza a regizat o serie de scurt metraje, prezentate și premiate în festivaluri din întreaga lume. În 2010, scurt metrajul său Aniversarea a obținut Premiul 2 la Festivalul de Film de la Abu Dhabi. AniversareaMy Baby și Draft 7 au fost proiectate în peste 80 de festivaluri și evenimente cinematografice din țară și străinătate. Scenarista Andreea Borţun este un alt exemplu al absolvenților LGD: după ce a studiat Scenaristica la UNATC și a colaborat ca scenarist pe mai multe proiecte, atât de scurt cât și de lung metraj, Andreea ea a obţinut în acest an o bursă la New School, departamentul School of Writing, New York.
Ediţia a 12-a a Let’s Go Digital! este organizată de Festivalul Internațional de Film Transilvania, în parteneriat cu Asociația Culturală Control N, și va avea loc la Cluj-Napoca, între 30 mai și 8 iunie 2014.
Let’s Go Digital! este susținut de BCR și prezentat de UPC, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Programului Europa Creativă, Media Mundus și  UNATC.
Sponsor LGD: Noumax
Parteneri media LGD: Zile si Nopti, Cinemagia, KoolHunt, Liternet, Cinefan, Film Reporter.

***

Festivalul Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie 2014) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociaţia pentru Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top