Film

Incepe competitia pentru Dracula Trophy

Miercuri, 1 octombrie, la Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov a avut loc Gala de deschidere a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, urmată de proiecția sold out a filmului lui Gary Shore, Dracula: Povestea nespusă/ Dracula Untold, prezentat în avanpremieră în România.

aux-yeux-des-vivants

Competiția de lungmetraj a festivalului va începe astăzi, 2 octombrie, ora 17.00, la Teatrul Sică Alexandrescu, cu filmul americanului Nicholas McCarthy, La poarta Diavolului/ At the Devil’s Door (Home), în care o agentă imobiliară descoperă câteva lucruri ciudate într-una dintre casele scoase la vânzare.
De la ora 19.00, în același loc, va rula tot în cadrul competiției Printre cei vii / Aux Yeux des Vivants (R. Alexandre Bustillo, Julien Maury, Franța), o poveste aflată la intersecția dintre The Hills Have Eyes și Stand By Me, în care trei puști aflați în primele zile de vacanță sunt martorii unui incident extrem de violent.
Tot pentru Dracula Trophy concurează și The Canal/ Canalul (R. Ivan Kavanagh, Irlanda), un thriller psihologic care face incursiuni în supranatural.
De la ora 23.00, la Teatrul Sică Alexandrescu, va fi proiectată Alleluia, cea mai recentă producție a lui Fabrice du Welz, care la fel ca și la fel ca și alte 5 filme din selecția Dracula Film: Horror and Fantasy Festival  – Annabelle, Aux yeux des vivants, The Canal, Killers și Norway – , se regăsește și în programul festivalului de la Sitges, cel mai mare festival de gen din Europa, care se desfășoară în aceeași perioadă.
Alleluia este considerat unul dintre cele mai stranii şi mai iconoclaste filme ale lui 2014. Este al doilea capitol din “trilogia Ardenilor”, un opus care a ȋnceput cu bizarul şi delectabilul Calvaire, şi este inspirat din povestea adevărată a criminalilor Martha Beck şi Raymond Fernandez, o pereche de iubiţi distructivi cuprinşi de o cumplită frenezie ucigaşă. Bazat pe o serie de crime care-au îngrozit America, Alleluia este un portret de cuplu. O infirmieră (LolaDueñas) își abandonează copilul pentru a porni alături de noul ei iubit, un gigolo cam bătrâior (Laurent Lucas), într-o aventură mortală. Victimele sunt femeile singure, trecute de prima și-a doua tinerețe, și destul de credule încât să doneze sume considerabile pentru misiunea fictivă din Africa, pe care gigolo-ul camuflat în preot pretinde că o susține financiar. Decesul survine ca urmare a geloziei furibunde de care infirmiera dă dovadă de fiecare dată când una dintre victime începe să suspecteze ceva sau să facă avansuri pretinsului preot.
La Cinemateca Patria programul va începe la ora 18.00 cu o selecție de scurtmetraje de la Cryptshow 2014, unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de gen din Europa, care se întâmplă în Barcelona.
De la ora 20.00, în cadrul secțiunii RetroVision va rula Monstrul din laguna întunecată/ Creature from the Black Lagoon (R. Jack Arnold), de la a cărui premieră se împlinesc 60 de ani, urmat de la ora 22.00 de Al treisprezecelea războinic/ The 13th Warrior (aniversarea de 15 ani).
La miezul nopții, filmul cult își așteaptă insomniacii: Fantoma Paradisului/ Phantom of the Paradise al lui Brian de Palma, care aniversează 40 de ani de la premieră.

gala deschidere

Programul festivalului se găseşte aici: http://www.draculafilm.ro/
Dracula Film: Horror and Fantasy Festival are loc anual în luna octombrie în Brașov, este organizat de Asociația Culturală Fanzin și prezentat de Viasat History.
Proiecțiile Dracula Film: Horror and Fantasy Festival vor avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu și Cinemateca Patria.
Parteneri instituționali: Primăria Municipiului Brașov, Centrul Național al Cinematografiei România, Teatrul Sică Alexandrescu, Cinemateca Patria
Sponsori: Silva, BCR, Coresi Shopping Resort, Optiplaza, Țiriac Auto, Kronbun, CHR
Partener culinar: Sergiana Poiana Mărului
Parteneri: Ro Image 2000, Club Rockstadt, Kunstadt, Tipografia, Artemis, Tatratea
Parteneri media: Prima TV, Kiss FM, Zile si Nopți, Cațavencii, Sub25, Decat o Revista, cinemagia.ro, cinefan.ro, cinemarx.ro, filmreporter.ro, ALD Movieland, edgeandback.ro, roevents.ro, AaRC.ro, getlokal.ro, cooperativaurbana.ro, infestival.ro, cineamator.ro, ralix.ro, calendarevenimente.ro, blogdecinema.ro, movienews.ro, cinemateca.eu.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top