Muzica

JAZZ AT BRAN CASTLE, 29 – 31 august

Fundația Culturală JAZZ FESTIVALS & EVENTS, în parteneriat cu Compania de Administrare a Domeniului Bran, organizează, în perioada 29-31 august 2014, a II-a ediție a festivalului JAZZ AT BRAN CASTLE, care se va desfășura în ambianța unică a Castelului Bran și a Bisericii Evanghelice Râșnov.

jazz-at-bran

JAZZ AT BRAN CASTLE este o manifestare inedită care se dorește să devină o tradiție pentru iubitorii muzicii de jazz, valorificând și sporind prestigiul cultural al Castelului Bran și al României.
Concertele vor avea loc de vineri până duminică, începând cu orele 19.00, în curtea interioară a Castelului Bran și sâmbătă, ora 12:00, în Biserica Evanghelică Râșnov.
Și la această a doua ediție a JABC, configurațiile grupurilor ce vor concerta cuprind nume importante ale scenei de jazz europene, precum duo-ul format din acordeonistul Vincent Peirani – declarat revelația anului 2014 în Franța – și saxofonistul Emile Parisien – declarat artistul anului 2014 în aceeași țară; trompetistul Nils Petter Molvaer care, împreună cu grupul său, ne va delecta cu recentul său proiect “Switch”; versatilul muzician italian Daniele Di Bonaventura care, după ce anul trecut a încântat publicul JAZZ AT BRAN CASTLE cu acorduri de bandoneon, acum, în premieră românească, ne va dezvălui și talentul său de pianist, apreciat și promovat de casa de discuri a renumitului trompetist sard Paolo Fresu și, nu în ultimul rând, excepționalul pianist Carsten Dahl, aclamat și prețuit ca lider al pianului danez, care va performa alături de legendarul trompetist Palle Mikkelborg, în acordurile de harpă ale lui Helen Davies și percuția mult apeciatului Paolo Vinaccia, devenit un prieten statornic al scenei de jazz din Romania si inițiator a nenumărate proiecte muzicale.
Pe de altă parte, în ambianța barocă a Bisericii Evanghelice Râșnov, duo-ul norvegian (saxofon și percuție) alcătuit din Trygve Seim și Andreas Utnem ne vor aminti de sonoritățile speciale ale jazzului sub cupola unei biserici, devenite o tradiție în peisajul jazzistic bucureștean.
Cel mai vizitat obiectiv turistic din România, Castelul Bran se transformă, pentru câteva zile, într-o cetate a jazz-ului internațional.

Programul concertelor JABC:
Vineri, 29 august 2014
ora 19:00
Trygve Seim (NO) – tenor si soprano saxofon
Andreas Utnem (NO) – pian
Paolo Vinaccia (IT) – baterie si percuție
ora 20:30
Palle Mikkelborg (DK) – trompetă
Carsten Dahl (DK) – pian
Helen Davies (DK) – harpă
Paolo Vinaccia ( IT) – baterie si percuție
Sâmbăta, 30 august 2014
ora 12:00 la Biserica Evanghelica Rasnov
Trygve Seim (NO) – tenor si soprano saxofon
Andreas Utnem (NO) – orgă
ora 19:00
Paolo Angeli (IT) – chitara sardă, efecte, voce
ora 20:30
Nils Petter Molvaer “Switch” 2014
Nils Petter Molvaer (NO) – trompetă
Geir Sundstol (NO) – chitară
Jo Berger Myhre (NO) – chitară bas
Erland Dahlen (NO) – baterie
Duminică, 31 august 2014
ora 19:00
Mathias Eick (NO) – trompetă
Daniele Di Bonaventura  (IT) – pian, bandoneon
Paolo Vinaccia  (IT) – baterie, percuție
ora 20:30
Vincent Peirani  (FR) – acordeon
Emile Parisien  (FR) – saxofoane
Prezentator Paul Tutungiu.
Detalii despre componența formațiilor găsiți pe www.jazzevents.ro, site-ul oficial al festivalului.
Parteneri:
ANDANTE MUSIC, BANG & OLUFSEN, ART SEVEN, CADMUS AUDIO, GREEN HOURS, FUNDATIA JAZZ BANAT, ASOCIATIA JAZZ.RO, GREEN SOUND TEAM
ORGANIZATOR: FUNDAȚIA  JAZZ FESTIVALS & EVENTS
Director festival –  Sergiu Doru

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top