Film

Juriul 48 Hour Film Project Braşov 2014

Juriul 48 Hour Film Project 2014 reuneste reprezentanti ai industriei de film din Brasov si nu numai. Acestia sunt Catalin Cristutiu, monteur, Anca Gradinariu, critic de film, Adi Voicu, regizor, Ioana Lascar, producator si Ciprian Mistreanu, actor.

48-hour-film-project

Juriul festivalului 48 HFP, care anul acesta se va desfasura in perioada 25 – 27 iulie la Brasov va desemna castigatorii celei de-a patra editii, in urma vizionarii filmelor realizate la timp: in doar 48 de ore.
Catalin Cristutiu lucreaza in Bucuresti, ca monteur de film. A absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti la inceputul anilor 2000 si de atunci a taiat filme de fictiune, documentare si seriale TV, alaturi de regizori precum Cristian Nemescu, Radu Jude, Alexandru Solomon, Calin Netzer, Florin Serban, Silviu Purcarete, Nae Caranfil, Claudiu Mitcu, Radu Potcoava, Andrei Cretulescu, Dieter Auner, Constantin Popescu sau Adrian Sitaru. De cativa ani, activeaza ca parte a casei de productie We Are Basca, colectiv independent de prieteni si aventurieri cinematografici.
Anca Gradinariu, de asemenea absolventa a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, este jurnalist, scenarist si critic de film. Ea face parte, de la prima editie, din echipa Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), in departamentele de programare si de presa, este selectioner si director artistic pentru TIFF Sibiu in 2014, respectiv 2013. Articolele ei au fost publicate in Dilema, Money Express, Adevarul Literar si Artistic, Rekino, HBO, Observator Cultural. A colaborat la crearea serialelor TV „La urgenta” (TVR) si „Serviciul omoruri” (TVR). A colaborat de asemenea cu posturile de televiziune Prima TV, B1 Tv, iar in prezent este scenarist si redactor la Digi Life.
Ioana Lascar este masteranda in anul II la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti, specializarea Productie de Film. In 2013 a absolvit departamentul Cinematografie, Media de la Universitatea „Babes-Bolyai”, Facultatea de Teatru si Televiziune, Cluj-Napoca. In 2011 si 2012 a participat la concursul 48 Hour Film Project Brasov, realizand filmele „Prioritar” respectiv „Elektra”, „Prioritar” obtinand premiile pentru „Cea mai buna regie”, „Cea mai buna coloana sonora” si „Cea mai buna utilizare a personajului”. A participat la numeroase workshop-uri si masterclass-uri precum Transilvania Talent Lab 2013 si Laboratorul de Dramaturgie a Cotidianului, avandu-i ca tutori pe Andrei Ujica in 2012 si Adrian Sitaru in 2013. A produs scurtmetraje precum „Ultima statie” (r. Bogdan Benea) si „Tatal nostru” (r. Sergiu Lupse) in competitiile festivalurilor Cluj Shorts, respectiv FFEST, TIFF, NextFilmFestival. Documentarul „Dupa fel si chip” (r. Paula Onet) realizat in 2012 a fost dezvoltat in cadrul seminarelor Storydoc si prezent in competitiile Timishort („Premiul publicului”, „Cel mai bun film romanesc”), TIFF, Karlovy Vary, Dok Leipzig si in marketul Festivalului de Film de la Cannes. In 2014 Ioana s-a alaturat echipei UNATC Atelier de Film si in prezent lucreaza la documentarul „Fifteen Zero Thirty Three” in regia Iuliei Matei, castigatoarea grantului TIFF Funds 2014.
Ciprian Mistreanu este actor, absolvent al Universitatii de Arta Teatrala Tg. Mures specializarea actorie promotia 2008. Este angajat al Teatrului National Tg. Mures, compania Liviu Rebreanu, colaborator al Teatrului Sica Alexandrescu, Brasov. A fost angajat al Teatrului Mihai Popescu Targoviste si a mai colaborat cu Teatrul Ariel si Teatrul 74 din Tg Mures. Ciprian este castigator la Gala Hop, cel mai bun actor sectiunea grup. A jucat in lungmetrajele „Sistemul nervos” (r. Mircea Danieliuc), „Dolina” (r. Zoltan Komondi), „Bibliotheque Pascal” (r. Szabolcs Hajdu), „Portretul luptatorului la tinerete” (r. Constantin Popescu), „Despre oameni si melci” (r. Tudor Giurgiu) si scurtmetrajele „Trei zile” (r. Teo Marton), „Promit” (r. Vlad Ionel), „Necrolog in do major” (r. Vlad Ionel).
Adi Voicu este absolvent al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti(U.N.A.T.C.). In 2009 a castigat premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de film documentar. Ultimele productii finalizate sunt „Metrobranding – O poveste de dragoste intre oameni si obiecte” si „Victoria”. „Metrobranding” a fost in 2010 unul din cele cinci filme europene selectate in DocAlliance, a fost selectat in Top:Dox Copenhaga si in mai multe festivaluri internationale, dintre care: Dok Leipzig, Visions du Reel, Zagreb Dox, IDDF Jihlava, Planet Dok Warsaw, DMZ South Coreea, TIFF, OpenCity Documentary Festival London, Astra Sibiu. In 2010 „Victoria” a avut lansarea in Romania si a fost selectat in mai multe festivaluri: Visions du reel, International Documentary Festival London, Open City Documentary Festival, London, Astra International Documentary Festival, Jihlava International Documentary Festival. In 2013, Adi Voicu, a prezentat la Festivalul International de Film Berlin si Festivalul International de Film Cannes scenariul de lung metraj „Avertismentul”, in cadrul Scripteast. De aproximativ trei ani este implicat alaturi de U.N.A.T.C. si Primaria Brasov intr-un proiect pentru renovarea Cinematografului Popular si deschiderea unei filiale a U.N.A.T.C. in Brasov. Filmografie sa cuprinde: „Faces” (2006), „Metrobranding” (2010), „Victoria” (2010), „Romani in Ucraina” (2014) si scurtmetrajul „Primul rol” – in post productie.
Organizat in peste 100 de orase din intreaga lume, 48 Hour Film Project este o competitie de creatie de film, contracronometru, care stimuleaza creativitatea, munca in echipa si ii provoaca pe participanti sa dezvolte o productie de calitate si originala intr-un timp scurt.
Echipa filmului premiat cu titlul Best City Film 2014 primeste o camera GoPro Hero3+ Black Edition oferita de catre Xtremvideo.ro. De asemenea scurtmetrajul castigator va intra in competitia internationala, alaturi de filme din intreaga lume, pentru titlul “Best 48 Hour Film 2014″ si marele premiu de 5000 $. Zece din cele mai bune filme din turul 2014 vor fi proiectate la Festivalul de Film de la Cannes, in cadrul Short Film Corner Pentru informatii suplimentare, intrebari sau sugestii intrati 48hourfilm.com sau Facebook.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top