Film

Juriul Comedy Cluj 2013

juriu-comedy-cluj

Juriul acestei ediţii a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj va fi prezidat de Maja Bogojević, fondatorul şi redactorul şef al primei reviste de film din Muntelegru – Camera Lucida, decan şi lector al Universităţii Donja Gorica din Muntenegru, dar şi fondator şi preşedinte al secţiunii din Muntenegru al asociaţiei FIPRESCI. Alături de ea, cei care vor decide câştigătorii acestui an sunt:
Dan Burlac, unul dintre cei mai de succes producători din România,  având în palmares filme româneşti printre care „A fost sau n-a fost”  (r. Corneliu Porumboiu) şi „ 4 luni,3 săptămâni şi 2 zile” (r. Cristian Mungiu), dar şi „Story of my Death” (unde Elefant Film, al cărui preşedinte este Dan Burlac, a fost co-producător)care a obţinut marele premiu Leopardul de Aur la Festivalul de Film de la Locarno din acest an.
Simone Fenoil este directorul departamentului de Proiecte Europene la Scuola Holden, o instituţie educaţională  din Italia ce se axează pe scriitură şi artele spectacolului. De-a lungul carierei sale Simone Fenoil a fondat şi condus L.A.R.S. o societate de producţie audio-vizuală, a condus Reţeaua Europeană de Asociaţii Cinematografice şi s-a implicat în organizarea Festivalului Internaţional de Film de la Alba (Italia).
Ksenia Koltsova a lucrat timp de 10 ani pentru festivaluri internaţionale de film din Rusia coordonând proiecte de colaborare cu alte instituţii de acelaşi gen din Europa. În 2006 a început colaborarea cu Festivalul Internaţional pentru familie şi copii „Faithful Heart”, iar din 2012 este directoarea Festivalului de Film pentru Tineri „Colours of Life” din Elabuga (Rusia), al cărui scop este să creeze şi să dezvolte relaţii interculturale între tineri atât pe plan naţional cât şi internaţional.
Oscar Alonso este persoana responsabilă de festivaluri şi subvenţii la agenţia de distribuţie internaţională Latido Films, cel mai mare distribuitor european de filme spaniole şi sud-americane. Anul trecut Oscar Alonso a reprezintat la Comedy Cluj filmul „Chinese Take-Away”, câştigătorul trofeului pentru cel mai bun lungmetraj (2012). Anul acesta expertiza lui ca distribuitor de film va pune la încercare cele zece filme din competiţie.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top