Film

Juriul liceenilor la One World Romania 2014

Un aspect important al misiunii ONE WORLD ROMANIA este includerea in dezbateri a vocilor celor mai tineri membri ai societatii si asigurarea unei pluralitati de opinii. In acest scop, One World Romania a initiat anul trecut, in colaborare cu Reprezentanta Comisiei Europene, un juriu de liceeni care a decis filmul castigator al Premiului Special. Vom continua aceasta initiativa la editia a 7-a din martie 2014.
juriu-liceenilor-one-world-romania-7

Pentru a-si exprima dorinta de a participa in juriu, toti elevii inscrisi in clasele IX-XII în licee din Bucuresti sunt invitati sa trimita pe adresa de email juriu@oneworld.ro, pana la data de 1 martie 2014, un text de maximum 500 de cuvinte in care sa comenteze, in forma unui eseu liber, pe marginea urmatoarelor intrebari:
Corup╚Ťia m─â afecteaz─â ╚Öi pe mine sau doar pe p─ârin╚Ťii mei?
├Ämi influen╚Ťeaz─â corup╚Ťia ╚Öansele mele de viitor ca student ╚Öi apoi ca angajat?
Pot eu să mă implic în rezolvarea acestei probleme și dacă da, de ce aș face-o și cum aș putea să o fac?
Internetul ╚Öi re╚Ťelele de socializare m─â pot ajuta?
Ce pot s─â fac atunci c├ónd sunt pus┬á├«n situa╚Ťia de a comite un act de corup╚Ťie?
Cum arat─â un sistem neafectat de corup╚Ťie ╚Öi cine ar trebui s─â lupte ├«mpotriva corup╚Ťiei?
Precizari
1. One World Romania nu inten┼úioneaz─â s─â alc─âtuiasc─â o colec┼úie de texte corecte politic. Propunerea de mai sus are ├«n vedere un eseu liber ├«n care sunte┼úi invita┼úi s─â v─â exercita┼úi libertatea de opinie ┼či de expresie. V─â rug─âm ata╚Öa╚Ťi eseului un┬áparagraf separat┬ádespre rela╚Ťia dvs. cu filmul documentar ╚Öi despre motivul pentru care sunte╚Ťi interesa╚Ťi s─â faceti parte din juriu.
2. Asocia┼úia One World Romania va alege 5 (cinci) elevi de liceu care vor face parte din juriu. Numele c├ó┼čtig─âtorilor vor fi anun┼úate p├ón─â la data de┬á3 martie 2014.
3. Pentru ac┼úiunea ÔÇ×JURIUL LICEENILORÔÇŁ, participarea elevilor ├«n juriu ├«n perioada 17-23 martie se va face cu acordul ┼čcolilor implicate ╚Öi al inspectoratului ╚Öcolar.
4. Asociatia One World Romania va putea publica integral sau parţial textele trimise pentru alegerea juriului. Numele participanţilor nu va fi menţionat decât cu acordul acestora.
5. Liceenii ce vor face parte din juriu vor trebui s─â vizioneze ┼či s─â dezbat─â filmele propuse de organizatori pentru premiu (circa 10-12 filme) ├«n perioada┬á18-22 martie 2014.
6. Membrii juriului vor înmâna premiul pe data de 23 martie 2014. La festivitatea de premiere, membrii juriului vor trebui să prezinte o motivaţie scrisă a acordării premiului.
Petra Dobruska
Tel: 0732.429.826, juriu@oneworld.ro
Asociatia One World Romania

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top