Dans

Kamea Dance Company din Israel deschide a 3-a ediție a Festivalului Internațional de Dans Contemporan „STEPS”

Una dintre cele mai apreciate trupe de dans contemporan din Israel, Kamea Dance Company, va deschide oficial, în 7 noiembrie, cea de-a 3-a ediție a Festivalul Internațional de Dans Contemporan „STEPS”. Compania este prezentă în programul festivalului cu două spectacole generoase și provocatoare, ambele prezentate pe scena Operei Maghiare din Cluj Napoca.

Fondată în 2002, pentru a susține demersurile creative ale coregrafului Tamir Ginz, Kamea Dance Company este una dintre cele mai bune trupe din Israel și s-a impus, în ultimul deceniu, pe scena dansului contemporan din lume, prin spectacolele originale și abordări spectaculoase ale temelor clasice din dans.
Spectacolele lor sunt  adevărate mixuri captivante de senzaţii, sunete şi mişcări. Un exemplu este chiar ”Neverland”, ce va fi prezentat, în Cluj Napoca, în data de 7 noiembrie, începând cu ora 20:00.  Cei 12 dansatori ai Kamea Dance Company vor înfrunta scena cu o forță fizică impresionantă într-o poveste coregrafică situată într-o lume post-apocaliptică, în care distrugerea ia controlul asupra rațiunii, lumea veche nu mai există, iar lucrurile se întorc spre începuturi. Între războiul de supraviețuire și luptele pentru putere, într-o junglă umană plină de pericole și tentații, oamenii încearcă să găsească o nouă umanitate în spiritul omului și forța de a reconstrui.
Dansatorii Kamea Dance Company vor reveni pe scena Operei Maghiar în 8 noiembrie, începând cu ora 20, cu ”Galili & Ginz”, un spectacol cu două reprezentații, în coregrafia celebrilor Itzik Galili și Tamir Ginz. Primul spectacol, ”Things I Told Nobody/Lucruri pe care nu le-am spus nimănui” este bazat pe operele lui Mozart, Handel și Vivaldi, ce facilitează expresia abilităților tehnice împreună cu influența talentului și personalitatea dansatorilor. Coregraful Galili prezintă o operă de natură romantică, dar complementară stilului său obișnuit plin de umor și ironie. În cel de-al doilea spectacol al serii, ”Red Sky”, coregraful Ginz abordează lupta dintre națiuni în căutarea pământurilor și a identității, într-un loc în care demagogia și instigarea aprind dorințe instinctive. E un spectacol despre oameni sub amenințare constantă, care în ciuda suferinței încearcă să mențină speranța unui viitor mai bun.
Kamea Dance Company este formată, în prezent, din 12 dansatori, atât israelieni, cât și din alte țări. Renumele trupei a crescut atât de mult în ultimii ani încât la ultimele audiții pentru noua stagiune s-au prezentat nu mai puțin de 2000 de dansatori din întreaga lume.
”Pentru cea de-a 3-a ediție a festivalului le-am pregătit clujenilor câteva spectacole inedite, iar anul acesta dorimsă oferim oportunități culturale unui public cât mai larg, acordând o importanță crescută educării și creșterii unui public tânăr care să devină fidel festivalului și manifestărilor conexe de pe parcursul anului.  Spectacolele Kamea Dance Company se acdresează tuturor celor care vor să simtă puterea artistică a dansului contemporan, sunt spectacole vii și surprinzătoare, pe care publicul le va aprecia, cu siguranță, spune Sorin Dan, directorul Festivalului STEPS.
Cea de-a 3a ediție a STEPS este organizată de Asociaţia Steps în parteneriat cu Opera Maghiară din Cluj, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj Napoca.
Biletele pentru spectacolele din cadrul Festivalului Internaţional de Dans Contemporan STEPS se pot achizitiona online de pe eventbook.ro, de la casieria Operei Maghiare din Cluj și din rețeaua Librăriile Humanitas.

festivalul-international-de-dans-contemporan-steps-2016

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top