Muzica

Katatonia și Pain of Salvation sunt headlinerii ARTmania Festival Sibiu 2016

ARTmania Festival Sibiu scrie o nouă pagină în istoria evenimentelor rock și anunță în premieră pe scena din Piața Mare Katatonia pentru vineri și Pain of Salvation pentru sâmbătă, în weekendul 29-30 iulie 2016.

ARTmania_Festival_2016-Katatonia_web

Katatonia revine în România, în premieră pe scena ARTmania Festival, vineri, 29 iulie. Suedezii vor lansa albumul de studio cu numărul 10, intitulat “The Fall Of Hearts”, pe 20 mai 2016. Despre acest material au declarat: “albumul este probabil tot ceea ce am visat vreodată să lansăm, fără ca măcar să conștientizăm. Este o călătorie plină de aventuri printre elementele caracteristice Katatonia, la care nu am renunțat pe parcurs, dar pe care le-am folosit acum pentru a menține moștenirea noastră muzicală.”
“The Fall Of Hearts” a fost înregistrat în studioul Gröndahl & Tri-lamb din Stockholm, fiind produs de Anders Nyström & Jonas Renkse. Albumul este primul material discografic cu noul toboșar Daniel ’Mojjo’ Moilanen și nou-recrutatul chitarist Roger Öjersson (Tiamat), care a venit tocmai la timp pentru a imprima solo-urile de chitară de pe noul album.
De la ultimul concert Pain of Salvation au trecut 5 ani, iar suedezii sunt bucuroși să își revadă fanii din România și le dau întâlnire acestora pe data de 30 iulie, în Piața Mare din Sibiu. Stilul lor se caracterizează printr-un sunet de chitară accentuat, puternic, cu o gamă vocală largă, cu multe schimbări rapide între pasajele dure și cele ambientale susținute printr-o experimentare poliritmică.

ARTmania_Festival_2016-Pain-Of-Salvation_web

O altă marcă a suedezilor este crearea fiecărui album ca unul conceptual. Câteva dintre temele abordate includ războiul și efectele lui asupra familiei și umanității, problemele de mediu, cum ar fi energia nucleară, formarea individului, natura divinității, umanitatea sau existența.
Pain of Salvation au început încă din 2015 lucrul la un nou material discografic, un album concept care va readuce stilul formației la rădăcinile sale, către pasajele muzicale mai dure folosite în anii 2000. Daniel Gildenlöw declara: “Avem câteva concerte în plan dar, cu toată sinceritatea, eforturile noastre se concentrează pe următorul album la care lucrăm. Avem sesiuni de scriere foarte creative și abia așteptăm ca fanii să audă noul material! Veți vedea o formație foarte puternică și însetată, care revine cu încredere la o formă muzicală mult mai dură. Cu toate acestea, fără a pierde intimitatea și originalitatea caracteristice nouă de la primul album.“
În timp ce noul material este în curs de elaborare, Pain of Salvation lucrează simultan și la câteva live-uri speciale și materiale de DVD care vor apărea în cursul acestui an.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top