Film

Kinofest 2013 „Filmul. Noi il vedem altfel”

Kinofest-Deep-ImpactA saptea editie a Festivalului International de Film Digital Kinofest prezinta peste 250 de filme – 150 fiind premiere in Romania. Proiectiile vor avea loc intre 27 si 29 septembrie, la Bucuresti: la Cinema Union, Energiea Pub si Galeria Sfantul Tus.
Competitiile prezinta 71 de filme, toate premiere nationale, iar sectiunile sunt consacrate: 19 filme la Fictiune, 35 la Animatie si 17 la Micromovie.
Incepand din acest an, competitia de Micromovie are loc online pe www.kinofest.com, intre 1 si 30 semptembrie: filmele finaliste sunt disponibile pentru vizionare pe internet si pot fi votate de public. Astfel, trofeul Best Micromovie va fi practic un premiu oferit de public.
Sectiunea off-concurs (a patra sectiune a festivalului – noncompetitiva) prezinta 34 de productii: patru programe de animatii si un program de fictiune.
In festival sunt prezentate 7 productii romanesti. Una în competitia de fictiune (CABINA de Alexandru Titus Ipate), una in ceea de animatie (LOS MAGNOMENES EN PELIGRO, de Claudio Baste&Crispina Zarzosa), doua in competiţia Micromovie (VIVE LA CRISE! de Alexei Gubenco; TUMMER TIME de Vali Neacsu) restul in off-concurs (METAMORPHOSE, Florian Simovici) si programe paralele.
Filmele din selectia oficiala 2013 vor putea fi vizionate la Cinematograful Union (Ion Campineanu 21); intrarea costa 20 lei/zi (7 ore de proiectii) sau abonament 40lei/3 zile. Biletele se pot cumpara: in avans de la myticket.ro (si magazinele Diverta); in zilele festivalului – de la Cinema Union.
Vor mai fi prezentate, tot in premiera romaneasca: animatii ale scolii ESMA (Franta), Panorama Asia (selectie de animatii asiatice), Scurtmetraje Europene si programul special al Festivalului FILE+ (Brazilia).
O prezenta foarte importanta, dar deja traditionala la Kinofest este cea a producatorilor spanioli. Spania este cel mai prolific producator european de scurtmetraje de fictiune, de o calitate excepţionala; iar Kinofest este festivalul romanesc care prezinta in fiecare an importante productii spaniole, filme de referinta pe plan international. Kinofest prezinta doua programe speciale de filme spaniole sub denumirea de „Tortilla de cortometrajes”. Filmele vor fi proiectate la Energiea Pub. La Galeria Sfantul Tus vor fi proiectate cele mai bune scurtmetraje din arhiva Kinofest.
Energiea Pub (Brezoianu 4) devine stabilimentul Kinofest pentru proiectii speciale, petreceri si concerte – in fiecare seara, dupa proiectii, urmeaza petreceri cu DJ iar duminica concerteaza trupa VELOSNICS de la ora 21.30.
La Energiea Pub, Galeria Sfantul Tus intrarea este libera.
Programul detaliat, lista si prezentarea filmelor din festival o gasiti pe www.kinofest.com.
Kinofest este un proiect cultural romanesc, original, realizat de Asociatia Kinofest.
Parteneri: ARCUB, PMB, Apa Nova, British Council, 220.ro, Cinemagia, IQADS, Cinemateca Romana, Energiea Pub, Galeria Sfantul Tus, ARCEN, Student Consulting.
Campania media este semnata de: Agentia Three

Parteneri media: Radio Guerrilla, BlitzTv, Sapte Seri, CinemaRx, Spectacular, B356.ro, VinsiEu.ro, Modernism.ro, Cinefan.ro, Accente, Calendar Evenimente, Starfilme.com, Yotransfer.ro, Romania Pozitiva.ro, Rasfat Cultural, Inhalemag.com.

Despre Kinofest
Kinofest este cel mai important festival de film digital din Romania organizat incepand din 2007.
In cele 6 editii Kinofest, au fost prezentate peste 2000 de scurt-metraje, in ceea ce noi consideram a fi cea mai buna selectie de filme dintr-un festival romanesc (60% filme premiate international, 90% premiere in Romania, 20-30% premiere mondiale, concurenti castigatori de Oscar, Cannes, Annecy, etc).
Kinofest promoveaza genuri si tehnici variate de filme, unele populare sau din contră mai putin abordate la festivalurile autohtone. Festivalul isi propune sa promoveze noile viziuni in media, tehnologii inovative, artisti independenti si creatiile lor – film, muzica si arte vizuale.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top