Film

Kinofest, 27 – 30 septembrie

kinofest2013

Kinofest 2013 va avea loc in perioada 27-30 septembrie, in sala de cinema, spatii necoventionale si online.
La cele doua competitii de Animatie si Fictiune, filmele vor fi votate de un juriu de profesionsiti si se vor acorda premii in bani.
Competitia de micromovie se va desfasura, pentru prima data, online – pe canalul youtube kinofest, in perioada 1-30 septembrie 2013. Filmul care va aduna cele mai multe voturi din partea spectatorilor online, va fi declarat castigator la aceasta sectiune si va primi un premiu in bani.
Din acest an se lanseaza oficial si kinofestchannel, canalul festivalului sub forma unui de experiment online.
KinofestChannel este: o platforma de interactiune pentru avangardistii vizuali, loc de intalnire pentru iubitorii de scurtmetraje si new media.
Pe aceasta platforma veti putea vedea filme din festival din anii precedenti, filme propuse de organizatori la rubrica Kinofest Daily Film si filme scurte romanesti. Se va publica zilnic cate un film de scurt metraj.
Fiecare realizator/distriubuitor de film, animator, producator sau student poate inscrie cate filme doreste. Inscrierea filmelor este gratuita, singura conditie fiind completarea formularului de inscriere (entry form).
Termenul limita pentru inscrierea filmelor este 25 august 2013.
1. Realizatorul/producatorul filmului declara ca detine drepturile de autor ale filmului si va fi considerat singurul detinator. Persoana care inscrie filmul declara sub semnatura ca este indreptatita de catre detinatorul drepturilor filmului sa realizeze aceasta inregistrare, si ca detinatorul drepturilor este de acord cu regulamentul festivalului, in forma curenta.
2. Festivalul isi rezerva dreptul sa proiecteze filmele selectate in orice circumstanta sau activitate a festivalului. Activitatile Kinofest inseamna:

 • Prezentari si proiectii in timpul festivalului, la premiere
 • Retrospective ale festivalului
 • La expozitii, prelegeri
 • Intr-un program de televiziune
 • in catalog (tiparit/printat sau electronic)
 • pe site-ul oficial Kinofest
 • pe un site/platforma partenere, disponibile doar pt IP romanesc
 • alte activitati/materiale

Toate activitatile noastre au loc sub sigla festivalului, toate filmele sunt proiectate ca parte dintr-o selectie, dintr-un program, grupate. Deci nu vor fi folosite separat. Activitatile noastre nu au caracter permanent, deci sunt limitate in timp (de obicei – cateva zile). In orice circumstanta, organizatorii isi asuma si garanteaza siguranta filmului, astfel incat copierea sa nu fie posibila.
3. Festivalul isi rezerva dreptul de a folosi trailerul, muzica sau imagini din filme, in scopuri de promovare si marketing (numai sub sigla Kinofest, maxim 30 de secunde)
4. Filmele de limba straina sunt acceptate doar daca au subtitrare in limba engleza (conditie necesara pt fiulmele cu dialoguri)
5. Cerinte tehnice:
Formate acceptate: MP4 Quicktime, Avi, MPEG 2, DVD –VOB, MP4
Filmele trebuie:

 • sa aiba 5 secunde de negru pana incepe primul cadru din film
 • sa fie exportat in formatul recomandat (MP4, Quicktime, Avi, MPEG 2, DVD)
 • sa aiba dimensiunea 720X 576 pixeli compresor dv-pal si 48kh pentru sunet, 1280X720 pixeli compresor dv-pal si 48kh, sau1920 x 1080 pixels dv-pal compresor sunet 48kh
 • scris pe un DVD cu sunet mixat (in cazul in trimiti filmul prin posta/curier)

6. Categorii
Animatie (3D, 2D, FxMixt, Flash, Machinima, alte tehnici).
Se accepta filme generate de calculator 3D animatie, 2D, Flash, compozitii digitale hibride, mixuri de diferite tehnici, actiune-live, animatie clasica (plastilina, filmari combinate, etc) produse in 2011 sau mai tarziu. Acceptam toate genurile, artistice sau comerciale.
Fictiune (max 20 minute).
Se accepta filme de fictiune de toate genurile, produse in 2011 sau mai tarziu, cu rata de maxim 20 de minute.
Micromovie (max 200 de secunde)
Pentru aceasta categorie se accepta filme pentru noile medii (telefonie mobila si internet).
Filmele (produse in 2010 sau mai recent) trebuie sa nu depaseasca 120 secunde, si sa aima dimensiunile 720×576.
7. Inscrierea filmului:
A. Via internet
Trimiteti filmul online folosind www.wetransfer.com sau www.transfer.ro, pentru fisere de maxim 2MG respectiv 1 MG. Recomandam, pentru inscriere online, formatul MP4 sau MPEG2. Formularul de inscriere poate fi trimis si prin e-mail, la kinofestival@gmail.com
B. Prin posta
Acceptam doar pachetele sosite prin FedEx sau DHL. Va rugam, NU trimiteti prin posta de stat.
Adresa: Valentin Partenie, Asociatia Kinofest, Str. Dionisie Lupu, nr.74, ap. 46, cod postal 010459, Bucharest, Romania
Prin posta, acceptam data-DVD (no multiplexed audio/video tracks).
Pe toate pachetele sosite din strainatate, trebuie sa scrie „Scop cultural. Nu prezinta valoare comerciala”. DVD-ul nu va fi inapoiat.
Materiale necesare inscrierii:

 • copia filmului (formatul recomandat mai sus)
 • formularul de inscriere, completat si semnat
 • fotografii din film
 • synopsis
 • trailer (daca este posibil)

8. Preselectia
Toate filmele inscrise vor fi vizionate de curatorul festivalului, care va nominalia filmele selectionate in competitii.
Filmele nu vor fi selectionate daca:

 • nu functionaza (tehnic) sau sunt prea mari
 • nu respecta categoriile Kinofest
 • nu se incadreaza in standardul artistic al festivalului
 • violeaza una sau mai multe legi romanesti/europene

9. Competitia Kinofest:
Filmele selectionate in concurs la sectiunile Fictiune si Animatie vor vizionate si votate, pe perioada festivalului. Juriul Kinofest, compus din profesionisti, alege Cea mai buna Animatia / Cel mai bun film de Fictiune. Daca bugetul va permite, va mai exista cate un Premiu al Juriului la fiecare sectiune.
Sectiunea Micromovie va avea loc online intre 1 – 30 septembrie. Filmele vor fi publicate pe canalul youtubekinofest (http://www.youtube.com/user/MrKinofest?feature=mhee) si vor putea fi votate de public. Filmul cu cele mai multe voturi ale publicului va castiga competitia Micromovie.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top