Muzica

Kurt Elling 1619 Broadway – The Brill Building Project la JAZZ™

Kurt Elling 4Căștigător GRAMMY, Kurt Elling este printre cei mai importanți vocaliști de jazz. A câștigat toate premiile DownBeat Critics Poll în ultimii 13 ani și a fost numit “Vocalistul Anului” de Asociația Jurnaliștilor de Jazz timp de 8 ani la rând. Toate dintre cele 10 albume ale lui Kurt Elling au fost nominalizate la GRAMMY.
Baritonul bogat al lui Elling se întinde 4 octave și prezintă o tehnică și o adâncime emoțională uimitoare. Repertoriul său include atât compoziții originale cât și interpretări moderne ale unor melodii consacrate.
New York Times a declarat: “Elling este cea mai remarcabilă voce a timpurilor noastre”. Washington Post a adăugat: “De la mijlocul anilor 1990, niciun alt vocalist de jazz nu a fost atât de îndrăzneț, dinamic sau interesant ca și Kurt Elling … a ajuns să întruchipeze spiritul creativ aljazz-ului.”
Prima cină a administrației Obama l-a avut ca și invitat special pe Kurt Elling. Proiectul 1619 BROADWAY – THE BRILL BUILDING PROJECT, este cel mai nou album Kurt Elling și onorează clădirea pe care London Telegraph a numit-o “cea mai importantă generatoare de cântece indrăgite în lumea vestică.”
Interpretările și aranjamentele specifice Elling ale pieselor “On Broadway,” “A House Is Not A Home” și “So Far Away” fac din acest album un “must-have” pentru toți fanii jazz şi un puternic cap de afiş în cadrul JAZZ™ în data de 6 iulie.
JAZZ™ se va desfăşura în Piaţa Victoriei din Timişoara în perioada 5-7 iulie 2013.
Accesul la JAZZ™ este gratuit DAR se pot rezerva locuri pe scaun într-o zonă special amenajată din fața scenei cu 50 lei/festival. Prețul este modic și prin urmare încurajăm iubitorii acestuigen să achiziţioneze bilete ca și dovadă a susținerii culturii în Timișoara. Mai multe detalii despre acces pe www.JAZZtm.ro
KURT ELLING, 1619 Broadway – The Brill Building Project
Evenimentul va fi produs cu sprijinul voluntarilor PLAI care au adus în premieră în Timişoara artişti precum: Paco de Lucia, Al Di Meola, Mariza, Misia, Nigel Kennedy, Pink Martini, Patrice şi mulţi alţii. PLAI este singurul festival din România prezent în finala European Festival Awards.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top