Film

La o cafea, in cimitir: Cafe Finovo la Cinemateca Astra Film

cafc3a9-finovo-copyCinemateca Astra Film prezinta joi, 21 noiembrie 2013, un film care incearca sa schimbe perceptia pe care o avem asupra mortii. Documentarul Cafe Finovo de Lefteris Fylaktos prezinta povestea primei cafenele din Germania amplasata intr-un cimitir.
Daca cimitirele ar exista mai degraba de dragul celor vii decat a celor morti, oare ne-am accepta mai usor moartea si limitele?
Cinemateca Astra Film prezinta joi, 21 noiembrie 2013, un film care incearca sa schimbe perceptia pe care o avem asupra mortii. Documentarul Cafe Finovo de Lefteris Fylaktos prezinta povestea primei cafenele din Germania amplasata intr-un cimitir.  Intre zidurile cimitirului Alter St. Matthius din Berlin unde, printre altii, e ingropat si Wilhelm Grimm , poti intalni artisti si povestitori implicandu-se in viata culturala din jurul cafenelei si delectandu-se cu faimoasele ei prajituri. Cafe Finovo organizeaza evenimente diverse, care nu au nicio legatura cu moartea sau cu doliul: dimineti literare, concerte, expozitii si alte activitati de petrecere a timpului liber.
Selectat in acest an in competitia ofciala ASTRA FILM FESTIVAL, filmul a participat in 2013 si la festivaluri precum Greek Documentary Festival Docfest, Athens Ethnographic Film Festival sau Athens International Digital Film Festival, unde a castigat un premiu special al juriului.
Proiectia are loc la Astra Film Cinema, in Piata Mica, nr. 11.
Biletele se pun in vanzare cu 30 min. inaintea inceperii proiectiei.
Informatii la tel. 0751.166.516.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top