Muzica

Lansarea Duminicilor Muzicale ale Festivalului Enescu in librariile Humanitas

festivalul-george-enescu-2013Iubitorii de muzică și prietenii Festivalului Internațional „George Enescu” sunt invitați să participe la lansarea seriei de întâlniri „Duminicile Muzicale ale Festivalului Enescu în librăriile Humanitas”, Evenimentul va avea loc la librăria Humanitas Cișmigiu, duminică, 17 februarie 2013, începând cu ora 11.00.
Întâlnirea va prilejui o discuție despre ce aduce Festivalul Internațional „George Enescu” României, din perspectiva vieții artistice și a promovării culturale. La eveniment vor participa: Vlad Zografi, dramaturg și scriitor român contemporan, Tiberiu Soare, dirijor al Operei Naționale București, Mihai Constantinescu, director general Artexim, Oana Marinescu, coordonator PR al Festivalului.
Seria de conferințe „Duminicile Muzicale ale Festivalului Enescu în librăriile Humanitas”  își propune să pregătească publicul iubitor de muzică pentru primirea celui mai important eveniment muzical din Romania. De aceea, la fel cum Festivalul Enescu este o rampă de lansare a tinerelor talente la nivel internațional, Duminicile Muzicale vor prezenta public tineri interpreți, care vor interpreta piese din repertoriul propriu. Invitații selectați fac parte din programul Fundației Principesa Margareta a României pentru susținerea tinerelor talente.
La evenimentul de lansare a seriei de pe 17 februarie 2013, invitatul este Mircea Dumitrescu,  elev în clasa a VII-a la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București, clasa profesor Olivia Papa. La cei 14 ani ai săi, Mircea are o activitate impresionantă, cu peste 30 de premii dintre care 10 internaționale, 4 premii absolute și 3 Mari Premii. Abordează cu naturalețe și dezinvoltură stiluri componistice diferite de la Vivaldi, Bach, Mozart la Paganini, Enescu, Bartok. Alături de alți 27 de tineri muzicieni și artiști plastici, Mircea este bursier al Programului Tinere Talente 2013 inițiat și susținut de Fundația Principesa Margareta a României.  „Vioara  face  parte  din  viața  mea,  cântând mă  pot  exprima  cel  mai  bine. Sunt fericit când oamenii din jur simt tăirea mea ascultându-mă”, mărturisește Mircea Dumitrescu.
Festivalul Internațional George Enescu are loc în perioada 1-28 septembrie 2013, la București și în mai multe orașe din țară (Arad, Bacău, Brasov, Cluj, Iaşi, Sibiu şi Timişoara). Peste 150 de evenimente culturale vor umple agenda celui mai important proiect cultural dezvoltat de România. Detalii și programul manifestării se găsesc pewww.festivalenescu.ro.
Pentru confirmări, persoana de contact este Adrian Pojar – adrian.pojar@omavision.ro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top