Film

Life goes digital

A şasea ediţie a Festivalul Internaţional de Film Digital Kinofest prezintă 200 de filme în premieră, între 26 şi 28 octombrie 2012, la Bucureşti. Proiecţiile vor avea loc la Cinematograful Europa, Institutul Cervantes, Mansarda Bastilia, Energiea Pub şi ComicBookCity Café.
Suntem consecvenţi – ba chiar încăpăţânaţi – în a aduce publicului român cea mai cuprinzătoare şi bună selecţie de scurtmetraje din România: peste 300 de filme, de pe şase continente, din care 200 sunt premiere în România. Competiţiile prezintă 90 de filme, toate premiere (în România), iar secţiunile sunt cele consacrate: 21 de filme la secţiunea Ficţiune, 43 de filme la Animaţie si 26 de filme la Micromovie. Secţiunea off-concurs (a patra secţiune a festivalului – noncompetitivă) prezintă 40 de producţii: trei programe de animaţii, un program de ficţiune şi un program de filme româneşti de ficţiune.
Un singur film românesc va fi prezent în competiţie, la Ficţiune, dar alte două programe speciale vor fi dedicate creatorilor români, prezentând 21 de scurtmetraje.
Filmele din selecţia oficială 2012 vor putea fi vizionate la Cinematograful Europa, şi la Mansarda Bastilia.
Pentru că în ultimii ani ne-am bucurat de tot mai multă atenţie din partea producătorilor/creatorilor din Asia, primind sute de animaţii foarte interersante, am programat mai multe selecţii: Panorama Asia, Scurtmetraje japoneze din festivalul Short Shorts Film Festival & Asia, „Made in Taiwan” – toate proiectate în premieră în România. Astfel, Kinofest devine cel mai important promotor şi distribuitor al animaţiei asiatice în România, şi probabil, în Europa de Est.
O prezenţă foarte importantă, dar deja tradiţională la Kinofest este cea a producătorilor spanioli. Spania este cel mai prolific producător european de scurtmetraje de ficţiune, de o calitate excepţională; iar Kinofest este festivalul românesc care prezintă în fiecare an importante producţii spaniole, filme de referinţă pe plan internaţional. În acest context, cu atât mai potrivită este colaborarea cu Institutul Cervantes, care va fi una din gazdele festivalului. Noul sediu al Institutului, dotat cu sală de proiecţie, este în clădirea istorică Hotel Cişmigiu de pe Bulevardul Elisabeta. Acolo vor rula programele de scurtmetraje spaniole reunite sub titlu „Tortilla de cortometrajes” – din nou, toate filmele sunt premiere în România. Încă un program de filme spaniole va rula sâmbătă seara la Energiea Pub, un program de filme horror şi thriler, câştigătoare a  numeroase premii internaţionale: Scary Spanish Night.
Alte programe paralele:
Blue Zone – animaţii premiate, cu tematică ecologică, program susţinut de APA NOVA
BAFTA Shorts – scurtmetrajele nominalizate la premiile BAFTA 2012, un program oferit de British Council
DISS – Jameson – o selecţie de parodii după filme celebre, prezentată de Jameson
Mixt Adventures – filme experimentale, newmedia, videoclipuri, filme foarte scurte, animaţii, etc
Filme pentru copii – 2 ore de animaţii pentru cei mici, la Mansarda Bastilia, în weekend la prânz (intrarea este liberă!)
Energiea Pub (Brezoianu 4) devine stabilimentul Kinofest pentru petreceri şi concerte – în fiecare seară, după proiecţii, urmează petreceri cu DJ: vineri VRT, sâmbătă Bully, iar duminică seara concertează trupa Loungerie 2, urmată de o petrecere cu  NotSoCommonDj.
Iar ComicBookCity Café este locul de întâlnire al prietenilor noştri pasionaţi de benzi desenate şi jocuri.
La Cinema Europa (Calea Mosilor 127) şi Mansarda Bastilia (Piaţa Romană 5) intrarea costă 15 lei/zi (6-7 ore de proiecţii). Biletele se pot cumpăra: în avans de la myticket.ro (http://myticket.ro/ro/bilete/819/detaliilocatie/kinofest-digital-film-festival.html) şi din magazinele Diverta; în zilele festivalului – de la fiecare locaţie.
La Energiea Pub, ComicBookCity Café şi la Institutul Cervantes intrarea este liberă.
Programul detaliat, lista şi prezentarea filmelor din festival o găsiţi pe www.kinofest.com.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top