Film

Maine incepe festivalul de film pentru copii KINOdiseea, 10.000 de rezervari, record al festivalurilor de film din Bucuresti

Kinodiseea-afis-ifestival10.000 de persoane si-au rezervat locul la cinema la KINOdiseea, numar record pentru un festival de film din Bucuresti!
Pe langa Cinema Studio si Cinema Eforie, vor mai avea loc proiectii de film la Cinema PRO.
Datorita interesului puternic, KINOdiseea se extinde cu doua zile, desfasurandu-se in Bucuresti in perioada 15-22 noiembrie. Pentru rezervari vizitati www.kinodiseea.ro. Metropolis Film impreuna cu Primaria Sectorului 3 vor organiza proiecțiile KINOdiseea din cadrul Cinema PRO.
De vineri, copiii sunt asteptați cu cele mai bune filme si ateliere la Cinema PROCinema StudioCinema Eforie si Carturesti Verona. KINOdiseea, primul festival de film pentru copii din Romania dupa 1989, aduce zece noi productii internationale, laureate la importante festivaluri de gen precum Toronto si Berlin si sase filme ale copilariei. Peliculele sunt subtitrate sau dublate in limba romana si se adreseaza atat copiilor intre 6 si 14 ani, cadrelor didactice, parintilor si bunicilor, cat si iubitorilor de film in general. Proiectiile pentru familii au loc la ora 19.00, iar elevii insotiti de cadre didactice sunt asteptati la ora 10.00 si la ora 12.00. Gala de Deschidere va avea loc vineri si are ca invitat special criticul de film Irina Margareta Nistor.
KINOdiseea este al copiilor, ei vizioneaza filme, dezbat si decid ce le place. Noua filme frumoase si educative intra in concurs anul acesta, competitia fiind prezidata de un juriu de copii care s-au evidentiat in domeniul artelor. Vor delibera Ariadna Titieni, cunoscuta pentru rolul din filmul Domestic (regia Adrian Sitaru), Petru Mateescu, micutul avid de cunoastere care dedica istoriei blogul personal, Ioana Sandu, copil protagonist in filmul Domnisoara Christina (regia Alex Maftei), Radu Cristian Zarcu, chitaristul formatiei Rock Incorporation, care a cantat in numeroase concerte in Bucuresti si in tara si Maria Negoescu. pasionata de filme, un posibil viitor critic de film.
Pe langa proiectii, KINOdiseea organizeaza saptesprezeceateliere: actorie, efecte speciale, montaj, costume, reciclare creativa, improvizatie si multe altele.
Jor Van Kline, coordonatorul atelierului de efecte speciale, vorbeste despre KINOdiseea : « Cred cu tarie ca acest festival are o influenta pozitiva, este o modalitate de comunicare inter-culturala extraordinara si aduce beneficii tuturor celor care merg la filme si la ateliere. » Van Kline vine pentru a doua oara la KINOdiseea, iar anul acesta pregateste demonstratii interactive ale metodelor prin care a realizat efecte speciale pentru filme precum Star Wars si Star Trek. « Sunt bucuros ca domnul Daniel Mitulescu, Directorul Festivalului, m-a invitat din nou la KINOdiseea pentru a le arata celor mici un pic din magia realizarii filmelor. », a adaugat cineastul cu peste 40 de ani de cariera, care a colaborat cu zeci de actori renumiti si cu studiouri de film precum Disney, Warner Bros si Universal.
Ca in fiecare an, celor mici li se pregateste un Bal Mascat. Copiii sunt asteptati la Clubul Taranului Roman, sambata, 16 noiembrie, ora 12.00, pentru ateliere de teatru Mini Art Show sustinute de Ioana Ginghina si dans pe ritmurile trupelor de copii Tigru de Foc si Rock Incorporation.
Mai multe despre atmosfera de la KINOdiseea, informatii despre filme, trailerele si programul complet in spotul de promovare si pe site-ul festivalului.
KINOdiseea este membru al Asociatiei Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) si este, de asemenea, partener al celor mai importante festivaluri internationale de film pentru copii din Europa, precum Kristiansand International Children’s Film Festival (Norvegia), aflat la a 16-a editie, Zlin Film Festival (Cehia), aflat la a 53-a editie, International Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia), aflat la editia cu numarul 30 si Cine-Jeune de l’Aisne, editia 31. Festivalul International de Film pentru Copii, KINOdiseea, este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, cu sprijinul Apa Nova, Centrul National al Cinematografiei si Uniunea Cineastilor din Romania.
Pentru mai multe informatii, va rugam contactati:
Diana Paroiu, Asociatia Culturala Metropolis
Tel: 021.41.00.223, 0733.026.215
Email: diana@metropolisfilm.ro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top