Film

Majordomul va inchide editia a 2-a a Festivalului International de Psihanaliza si Film

majordomul,-regia-lee-daniels-1bCea de-a doua editie a Festivalului International de Psihanaliza si Film va avea loc in perioada 22- 24 noiembrie la Cinema Studio din Bucuresti.
Initiat in 2012 de catre criticul de film Irina-Margareta Nistor, Festivalul International de Psihanaliza si Film este replica adaptata Romaniei a European Psychoanalytic Film Festival prezidat de regizorul italian Bernardo Bertolucci si condus de psihanalistul Andrea Sabbadini.
Andrea Sabbadini, invitatul special al acestei editii se va alatura criticului de film si Directorului Festivalului, Irina-Margareta Nistor in prezentarea si analizarea titlurilor Love Building, regia Iulia Rugina si Seduced and Abandoned, regia James Toback in prima zi a Festivalului.
Festivalul International de Psihanaliza si Film va debuta astfel vineri, 22 noiembrie, cu proiectia in premiera in Romania a filmului Seduced and Abandoned. O poveste despre cinema, glamour, bani si moarte, filmul include interventii remarcabile ale regizorilor Bertolucci, Coppola, Polanski sau Scorsese, dar si ale actorilor Ryan Gosling, Jessica Chastain, Berenice Bejo sau Diane Kruger. Prezentat in proiectie speciala la Cannes 2013, Seduced and Abandoned este regizat de James Toback, nominalizat la Oscar pentru scenariul filmului Bugsy, in 1992 si produs de Alec Baldwin.
Alte titluri confirmate in cadrul editiei sunt:
– Fruitvale Station, in regia lui Ryan Coogler, film recompensat cu Marele Premiu al Juriului și Premiul Publicului la Sundance si castigator al Prix de l’Avenir Un Certain Regard la Cannes 2013.  Filmul este distribuit in Romania de InterComFilm.
– Like Father, Like Son, in regia lui Kore-eda Hirokazu, castigator al Premiului Juriului la Cannes, proiectat in cadrul Festivalului prin amabilitatea Independenta Film.
– Festivalul va include de asemenea si o selectie de scurtmetraje nationale si internationale:
Me or the Pill, regia Mimmi Damnitz, Germania, 2012
Dialoguri terapeutice, regia Andrei Georgescu, Romania, 2012
Welkom, regia Pablo Munoz Gomez, Belgia, 2013
Ela, Panda si Madame, regia Andrei Rautu, Romania, 2013
You Freud- Me Jane, regia Harald Schleicher, Germania, 2013
Terapia, regia Beatriu Valles, Spania, 2013
Toate filmele din cadrul editiei vor fi urmate de discutii la care vor participa regizori, producatori, actori, critici de film si psihanalisti.
Majordomul/ The Butler, in regia lui Lee Daniels va fi prezentat in avanpremiera nationala duminica, 24 noiembrie in inchiderea celei de-a doua editii a Festivalului.
Cu Forest Whitaker, Oprah Winfrey si John Cusack in rolurile principale, filmul urmareste povestea unui valet care a lucrat la Casa Alba sub mandatele a 7 presedinti americani, pe parcursul a mai mult de 30 de ani. Nominalizat la Oscar pentru Precious in 2010, Lee Daniels semneaza regia, iar castigatorul Premiului Emmy, Danny Strong (Game Change, 2012) semneaza scenariul. Distribuit in Romania de InterComFilm, Majordomul va avea premiera in cinematografe in data de 29 noiembrie.
Editia a II-a a Festivalului International de Psihanaliza si Film este organizata de Asociatia FAMart, cu sprijinul Uniunii Cineastilor din Romania. 
Parteneri: Apa Nova Bucuresti, InterComFilm, MediaPro Distribution, Independenta Film, TNT Romania, Golden Tulip Victoria Bucharest Hotel, Evergreen Concept, Ideeal Design, Contego Coffee. 
Masina oficiala a evenimentului: BMW. 
Parteneri media: Radio Guerrilla, Adevarul, 24FUN, Catavencii, Cinemagia, FilmReporter.ro, Urban.ro, 121.ro.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top