Muzica

MANILLA ROAD la Old Grave Fest 2014 / Romanian Thrash Metal Fest 3rd Edition

Romanian Thrash Metal Club are onoarea de a anunta prezenta, in premiera in Romania, a uneia dintre cele mai vechi si mai influente trupe ale metalului american si mondial. Sursa declarata de inspiratie pentru nenumarate grupuri de metal extrem si traditional, de la DARKTHRONE sau MESSIAH la SLOUGH FEG sau IRONSWORD,  considerata o adevarata institutie a metalului clasic si trupa care a adus epicul in heavy metal, MANILLA ROAD se adauga intre capii de afis ai Romanian Thrash Metal Fest editia a 3a – Old Grave Fest, eveniment care va avea loc intre 10-11 octombrie 2014, in Club Fabrica, str. 11 Iunie nr. 50, Bucuresti.

Manilla-Road-Old-Grave-Fest-2014-Romanian-Thrash-Metal-FestFormata inca din 1977, in Wichita, Kansas, MANILLA ROAD este, alaturi de JUDAS PRIEST (o influenta recunoscuta de americani), una din putinele legende metalice care au debutat drept un grup proto-metal, cu accente mai degraba de rock psihedelic in cazul americanilor, stil pe care l-au abandonat insa devreme in favoarea unei abordari mult mai agresive. Pe parcursul unei discografii masive, numarand nu mai putin de 16 albume de studio pana in prezent, MANILLA ROAD a experimentat extensiv in multiple subgenuri metalice, reusind totodata, indiferent de stilul abordat, sa isi creeze o identitate proprie, originala si usor de recunoscut, dar intotdeauna conectata la matca primordiala a heavy metalului, caruia a stiut mereu cum sa-i confere dimensiuni epice.
Astfel, discografia MANILLA ROAD este un amalgam fluid, in care coexista natural, de cele mai multe ori in cadrul aceluiasi album, imnuri heavy metal, rapide si catchy, precum celebrele Necropolis sau Divine Victim, mastodonti doom, hipnotici si eterici, ca The Ninth Wavesau The Veils Of Negative Existence, bucati speed/thrash taioase si abrazive, precum Up From The Cryptsau Whitechapel si, bineinteles, epice memorabile ca Astronomica sau The Deluge. Avand intotdeauna in prim-plan vocea nazala si chitara magica ale uneia dintre cele mai pitoresti si mai talentate personalitati din heavy metal, Mark „The Shark” Shelton, in palmaresul americanilor figureaza albume considerate azi legendare, printre care trebuie mentionate obligatoriu cateva apartinand seminalei decade a anilor ’80, cum ar fi Crystal Logic (1983), Open The Gates (1985), Mystification (1987) sau Out Of The Abyss (1988). Dupa un hiatus la mijlocul anilor ’90, MANILLA ROAD a revenit in anii 2000 cu o serie de (pana acum) 6 albume noi, care pastreaza acelasi spirit si acelasi nivel compozitional, dintre care amintim excelentele Spiral Castle (2002), Voyager (2008),sau recentul Mysterium (2013).
Mark Shelton si MANILLA ROAD vor veni in octombrie la Bucuresti, iar pana atunci nu ne ramane decat sa urmam indemnul dintr-un celebru refren DARKTHRONE: “I’ve made my own code/Sold my soul to MANILLA ROAD”. Si sa va uram traditionalul “Up The Hammers & Down The Nails!”
In acest moment, line-up-ul Old Grave Fest arata astfel:
Grave (Suedia), Manilla Road (SUA), Cancer (UK), Desaster (Germania), Root (Cehia), Bombarder (Serbia), Sodomizer (Brazilia), Bölzer (Elvetia), Deathstorm (Austria), Hellcannon (SUA), Slaughtered Priest (Grecia), Obsessör (Germania), Vehementer (Serbia), Extirpation (Italia), Necrochakal (Grecia). Alte trupe urmeaza sa fie confirmate.
Pana pe 31 mai inclusiv, pretul unui abonament pentru 2 zile de metal extrem si traditional marca RTMFest este doar 115 lei. Acest presale este limitat la 100 de abonamente, care pot fi achizitionate direct de pe siteul RTMC (http://www.rtmc.ro/tickets/), prin intermediul siteurilor www.iabilet.ro, www.metalhead.ro/bilete (unde se pot comanda atat bilete in format electronic – print @ home: platesti cu cardul online sau cu Paypal, primesti biletele pe mail apoi le printezi sau vii cu smartphone-ul sau tableta la intrare -, cat si bilete in format fizic, cu plata ramburs sau prin OP. Pentru plata ramburs sau prin OP, va rugam contactati la contact [at] iabilet.ro sau 0741.272.967, intre 09:00 si 18:00, de luni pana vineri). De asemenea biletele pot fi achizitionate prin www.blt.ro, precum si prin reteaua EVENTIM
De asemenea abonamente pentru Old Grave Fest se pot achizitiona si prin intermediul Private Hell(Bucuresti, Calea Grivitei Nr. 91), Club Fabrica (Bucuresti, Strada 11 Iunie Nr. 51), Titus Constantinescu(0722.814.991) si site-urile Letsrock.ro & Bestial.ro, precum si de la Hello Hotel (Bucuresti, Calea Grivitei Nr. 143).
 In perioada 1 iunie – 30 septembrie 2014, pretul unui abonament va fi de 135 lei, iar incepand cu 1 octombrie pretul va deveni 155 lei.
Romanian Thrash Metal Fest editia a 3a – Old Grave Fest este un eveniment marca Romanian Thrash Metal Club, sustinut integral de catre membrii acestuia

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top