Teatru

Marcel Iureş deschide a VII-a ediţie a Festivalului de Teatru Independent Undercloud

Luni, 1 septembrie 2014, se deschide cea de-a şaptea ediţie a Festivalului de Teatru Independent Undercloud cu spectacolul Absolut! de la Teatrul Act în interpretarea actorului Marcel Iureş, regia Alexandru Dabija.

marcel-iures-absolut6

În 2014, are loc prima ediţie internaţională (detalii aici) şi primul an în care festivalul se transformă în bursă de spectacole. 
Până pe 11 septembrie, la Muzeul Ţăranului Român, festivalul aduce în faţa publicului 32 de spectacole, producţii ale teatrelor independente din Bucuresti şi spectacole independente reprezentative din Anglia (spectacolul Blind Hamlet prezentat în Festivalul de la Edinburgh), Franţa (spectacolul A l’ombre de Core prezentat în Festivalul de la Avignon) şi Ungaria (spectacolul Aşteptându-l pe Godot).
Sub norul de teatru din 2014 se adună actori precum Marcel Iureş, Oana Pellea, Marian Râlea, Magda Catone, Maia Morgenstern, Claudiu Bleonţ, Marius Manole, Vlad Zamfirescu, Şerban Pavlu, Medeea Marinescu şi foarte mulţi actori tineri şi foarte tineri.
Juriul celei de-a şaptea ediţii este format din actorul George Ivaşcu, regizorul Sanda Manu, criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu, jurnalistul Cristina Bazavan, teatrologul Irina Ionescu.
Valori Undercloud:
– Se defineşte prin calitate, nu prin cantitate
– Promovează valoarea înaintea notorietăţii… autenticitatea înaintea comercialului
– Se adresează persoanelor fără vârstă, fără prejudecăţi şi fără fiţe.
– E cool ca atitudine, e kinky ca vibraţie, e sănătos ca spirit, e necesar pentru că e pe bune.
„Undercloud a apărut din dorinţa de a da o şansă reală teatrului independent, un teatru viu, sănătos, care a început să fie perceput prin anii 1995-1996 ca un strigăt şi s-a dezvoltat ulterior ca o mişcare de neignorat. Undercloud susţine artişti tineri şi cu experienţă care nici dacă se chinuie nu consumă bugetele teatrului de stat, nu pentru că nu şi-ar dori ci pentru că nu le deţin, în schimb produc din bani privaţi… oxigen cultural.” – Chris Simion, regizor & scriitor – Directorul Festivalului.
Biletele se pot procura online prin www.bilete.ro sau de la info-point-ul Undercloud situat în curtea Muzeului Ţăranului Român. Costul unui bilet/spectacol este de 35 lei. Informaţii suplimentare la numărul de telefon 0727.100.856. Alte detalii despre distribuţiile spectacolelor găsiţi pe site-ul festivalului: www.undercloud.ro
Eveniment promovat de: 24 FUN, România Liberă, Academia Caţavencu, Elle, IQads, HotNews.ro, Realitatea.net, LiterNet.ro, Ziarul Metropolis.ro, 121.ro, Port.ro, Observatorul Cultural, metropotam.ro, DecâtoRevista, Yorick.ro, bazavan.ro
Eveniment creat şi produs de: Asociaţia Culturală Undercloud
Parteneri: ArCub
Co-producători: 360 Revolution, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Clubul Ţăranului.
Sponsor principal: Beck’s
Festival susţinut de: Raiffeisen Bank
Parteneri: Vodafone M-Pesa, D-Link, Aqua Carpatica, Ibis Hotels, Class Living, Institutul Cultural Maghiar – „Balassi” din Bucuresti, British Council.

undercloud2014_program_sapt1
undercloud2014_program_sapt2

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

To Top