Muzica

Mogosoaia ClasicFest, la editia a II-a

clasicfest11-12maiSâmbătă, 11 mai 2013, și duminică, 12 mai 2013, de la ora 17.00, la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia, va avea loc ediția a II-a a evenimentului Mogoşoaia ClasicFest, eveniment oferit de Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti și desfășurat sub Patronajul Ambasadei Italiei. Partener este Institutul Balassi – Institutul maghiar din București.
Mogoșoaia Clasic Fest vă oferă posibilitatea de a ascuta integrala sonatelor pentru vioară și clavecin de Arcangelo Corelli în versiuni originale. Protagoniste ale recitalurilor care vor fi prilejuite de împlinirea a 300 de ani de la dispariția marelui compozitor italian și care vor începe la ora 17 sunt: Melinda Béres la vioară barocă și clavecinista Raluca Enea.
Violonista Melinda Béres este laureată a numeroase concursuri naţionale și internaţionale. S-a perfecţionat cu artişti renumiţi, precum Jacques Saint-Yves, Devich Sándor, Jaap Schroeder, Ferenc Gábor, Mira Glodeanu (vioară barocă) etc. A susţinut recitaluri în ţară şi în străinătate (Germania, Ungaria, Polonia, Austria, Elveţia, Spania, Suedia, Franţa, Rusia, Belgia). În prezent este conferenţiar universitar la Academia de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca.
Raluca Enea este o clavecinistă cu studii de perfecționare în Germania, o artistă care a susținut recitaluri în țară și în străinătate pe scene din Norvegia, Germania, Franța, Ungaria. De asemenea este director artistic al Festivalului de Muzică Veche Bucureşti şi doctorand al Universităţii Naționale de Muzică din Bucureşti.
Pentru concertele de la Palatul Mogoşoaia, opţional se va asigura transport de la staţia de metrou Parc Bazilescu, preţul unei călătorii dus-întors fiind de 8 lei. Microbuzele spre Palatul Mogosoaia vor pleca la ora 16,15.
Programul complet pe: http://mogosoaiaclasicfest.wordpress.com/
Organizatori: Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio Romania Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic
Parteneri: Ambasada Italiei și Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti
Parteneri media ai Mogoşoaia ClasicFest sunt: Radio Romania Muzical, Sapte seri, Observator cultural, Port.ro, Agentia de carte.ro, Artindex, Business Review, Revista Tango, Looms, Onlinegallery.ro, SensoTv, Diseara.ro, Modernism, Calendar evenimente, Art Act magazine.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top