Muzica

Mogwai confirmat la ARTmania Festival Sibiu 2018

ARTmania, primul festival romanesc care a dezvoltat in Romania conceptul de imbinare intre entertainment si arta, anunta line-up-ul final al editiei 2018. Pe langa Steven Wilson, Arcane Roots, Leprous, HAKEN, Rome, Zeal&Ardor si Distorted Harmony, deja anuntati pentru concertele serilor de 27 si 28 iulie, Mogwai intregeste oferta festivalului din acest an.

Pentru prima oara in Transilvania, scotienii vin in Romania pentru a prezenta cel mai recent album, „Every Country’s Sun”, descris de publicatia The Guardian ca fiind „o muzica perfecta pentru a naviga prin haosul etern al vietii”, care se adreseaza unui public cultivat, meloman, dornic de a experimenta sunete si trairi noi intr-un concert live de cea mai buna calitate.
Mogwai se numara printre putinii supravietuitori de succes ai scenelor post-rock din Glasgow din care s-au remarcat in anii ’90 si care se afla, in acest moment, in mijlocul unei cariere stralucitoare care cuprinde noua albume de studio si nenumarate turnee in jurul lumii. Pe langa asta, trupa s-a remarcat si prin muzica de film si televiziune, fiind omniprezenti pe genericele de final al productiilor din toata lumea, printre care amintim „Zidane: A 21st Century Portrait”, „Miami Vice” sau „Les Revenants” (un serial de televiziune transformat si in joc video in care s-a pastrat piesa muzicala principala, „Kids Will Be Skeletons”.
Trupa formata din Stuart Braithwaite (chitara, voce), Barry Burns (chitara, pian, sintetizator, voce), Dominic Aitchinson (chitara bas) si Martin Bulloch (tobe), s-a nascut in Glasgow-ul anului 1995, cu un nume inspirat din creaturile filmului „Gremlin”, desi chitaristul Stuart Brathwaite spune ca „numele nu are o semnificatie speciala si am intentionat sa gasim unul mai bun, dar, ca in multe alte situatii, nu ne-am mai intors la gandul asta ulterior”.
Influentele muzicale ale Mogwai includ Fugazi, MC5, My Bloody Valentine, Sonic Youth, Pixies si The Cure, iar stilul lor muzical are conexiuni usor de identificat cu diferite genuri muzicale, cum ar fi shoegaze, math rock sau art rock. Albumul de debut, „Mogwai Young Team”, a fost descris ca fiind „uluitor de dinamic, trecand fara probleme prin sunete linistite, de o frumusete blanda, la zgomote albe care zgarie creierul insotite de ritm care pare de ciocan”. (Martin Strong, The Great Indie Discography)
ARTmania Festival este o platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistica inspirate din cultura rock, ce s-a consacrat ca principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. ARTmania nu inseamna doar concerte ale unor mari formatii internationale si locale. Muzica este componenta de baza de la care a pornit totul, insa, reprezinta doar o parte din experienta pe care festivalul a dorit sa o ofere iubitorilor de arta din Romania si din strainatate.
Fiind cel mai longeviv festival rock din Romania si una dintre marcile cu cea mai indelungata traditie de pe scena culturala regionala, ARTmania si-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept indraznet si al unui ambient special: Piata Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetati medievale din Estul Europei – cetatea Sibiului.
Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00) Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top