Muzica

Muzica si teatru in programul Ghost Gathering Rasnov 2013

Ediția a doua a festivalului Ghost Gathering: „The Call For Spirits” de la Raṣnov, se va desfăṣura în perioada 12-13 iulie 2013, la baza cetatii Rasnov, pe Valea Cetatii, oferind publicului spatii de campare in incinta festivalului si 2.000 de locuri de cazare in pensiunile din zona.
Ghost-Gathering-Chapter-II---The-Call-For-Spirits-la-Rasnov
Ghost Gathering II: „The Call For Spirits” propune o experienta spirituala inedita calatorilor prin Tara Barsei care vor ajunge pe Valea Cetatii Rasnov in luna iulie: Scena muzicala este completata de un program de activitati turistice, expozitii de arte vizuale si mestesuguri menite sa ofere publicului o experienta culturala completa.
In premiera absoluta Ghost Catering prezinta piesa de teatru “Tabloul” in regia lui Alexandru Nagy, performance-ul „A Passenger And The Choir Of Thirteen Ghosts“ in Pestera Valea Cetatii si trei proiecte muzicale inedite: FusionCore, Environments si The Thirteenth Sun.
Un spectacol distins cu 13 premii in cadrul festivalurilor nationale de teatru, ”Tabloul”, Anti-piesa dupa Eugene Ionesco in regia lui Alexandru Nagy este mai mult decat un spectacol; este o experienta care merita traita! Un spectacol plin de adevar in care se vorbeste deschis despre valoarea artei si a artistului in zilele noastre. Distributie: Domnul cel Gras – Alexandru Nagy; Pictorul – Vlad Dragulin; Alice – Alina Rotaru; Vecina – Teodora Gavrila.
Proiectul artistului Costin Chioreanu,  „A Passenger And The Choir Of Thirteen Ghosts“ reprezinta un happening ce are rolul de a exprima prin muzica nostalgia vremurilor copilariei, atunci cand spiritul se afla in orice lucru sau fiinta inconjuratoare, precum si povestea transformarii spiritului, alterat in expeditia sa de-a lungul vietii prin societate. Muzica atmosferica realizata de Costin pe chitara devine astfel soundtrack-ul unei piese de teatru jucata de actorul Savulescu Mihai, care va transpune povestea in cuvinte.
Pe scena live a festivalului ne vom intalni cu FusionCore, o trupa de NU-Jazz din Brasov care imbina variate stiluri muzicale pentru un rezultat genial. Explorand jazz sau funk, bossa nova, progressive rock si metal, FusionCore si-au construit deja un nume si vor face o demonstratie live la Ghost Gathering in iulie. Trupa a inregistrat anul trecut in studiourile TomTom din Budapesta primul album intitulat „Permanent Voyage“, un material recomandat pentru ascultare inainte de festival.

The Thirteenth Sun este un proiect format recent care isi propune sa promoveze muzica de calitate prin intermediul imbinarii diferitelor zone din care provin membrii trupei, intr-un concept Atmospheric Rock si Metal cu o tematica cosmica. Primul material discografic, intitulat Genesis, a aparut in iarna anului 2012, fiind produs de Edmond Karban (Dordeduh). Materialul prezinta o imagine de ansamblu asupra universului din momentul intial al crearii acestuia explorand acustic raportul dimensiunilor infinite cu traiul cotidian.
Environments se recomanda ca „un suport sonor pentru o experienta cinematica lipsita de prezenta umana”. Cu focus pe starea data de sunet in sine, piesele lor nu tin cont de constrangerile asociate muzicii mainstream, de refrene sau versuri. Influentele lor variaza de la Steve Reich pana la Brian Eno si Sigur Ros, cu trecere prin pagini de Murakami si Kerouac, dar si prin vizualele lui Magritte sau Jackson Pollock. Soundul rezultat e un imaginariu din sfera ambiental/drone, in care zgomotul e transformat intr-o poveste melodica, acustica si vizuala. Albumul Fraktal a fost inregistrat la Next Dog Studio la sfarsitul lui 2012 si il are ca invitat pe Mathieu Vandekerckhove (Amenra, Syndrome, Kingdom, C-O-R).
Ghost Gathering Rasnov a confirmat pana acum zece formatii participante la cea de-a doua editie a festivalului: Soen (SE), Universe217 (GR), Larrnakh (HU), Kayno Yesno Slonce (BG), Hathor (RO), Hteththemeth (RO), Chaostar (GR), Irfan (BG), Eye of Solitude (UK) si Kistvaen (RO), formatii venind din sfere particulare ale muzicii contemporane – ambiental, neofolk, neoclassic, black metal sau experimental.
Accesul publicului va fi organizat in baza abonamentelor ce pot fi achizitionate in avans din reteaua Eventim la pretul de 80 de lei in perioada urmatoare si 100 de lei in zilele evenimentului. Sunt disponibile si bilete pentru fiecare zi a festivalului. Pachetul contine loc in camping si acces la evenimentele Ghost Gathering 2013. Pentru cazare, transfer si alte servicii turistice va rugam vizitati website-urile: www.rasnov-turism.ro, www.classyromania.com si www.asociatiarosenauturism.ro

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top