Muzica

Napoca Jazz, Blues & Wine Festival, 16-19 mai

„Napoca Jazz, Blues & Wine Festival” este prima manifestare din proiectul cultural major denumit „Napoca International Music Fest 2013”, un ciclu amplu de spectacole muzicale organizate de Asociația Culturală Napoca Folk și sprijinite de Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj, cu scopul declarat de a servi cauza ce animă spiritul urbei, o candidatură cât mai performantă la statutul de Capitală Culturală Europeană.
Festivalul se va desfășura în perioada 16-19 mai 2013, iar la el vor participa nu mai puțin de 13 nume importante ale jazzului și bluesului românesc și internațional. Concertele vor avea loc pe Terasa Casinoului, precum și în localurile din rețeaua „Janis Group”, principalul sponsor privat.
„Napoca Jazz, Blues & Wine Festival” a cunoscut o spectaculoasă îmbogățire a consistenței sale artistice, prin confirmarea de ultim moment a participării unuia din cei mai importanți muzicieni de jazz din lume, Richard Galliano, acompaniat de Tangaria New Quartet, precum și a celui mai renumit „jazzman” contemporan de origine română, Lucian Ban, însoțit de un alt nume mare al genului, Mat Maneri.
Festivalul este puternic sprijinit de Fundația „Jazz Sibiu Festival”, care organizează de aproape 40 de ani cel mai titrat festival de jazz din România. Este bine știut faptul că existența festivalului de jazz în Sibiu a constituit unul din argumentele forte ale succesului acestui oraș frate în 2007, iar Clujul are obligația să-i urmeze întru totul exemplul. Și posibilitatea, de acum încolo, să aibă cel mai important festival de jazz din Transilvania și, de ce nu, chiar din țară!
„Napoca Jazz, Blues & Wine” aduce un plus de prospețime, de veselie și de efervescență culturală față de toate celelalte manifestări asemănătoare din Cluj-Napoca și nu numai, nu doar prin amploare, ci și prin diversitate și deschidere, forțând în cel mai pozitiv mod cu putință ieșirea din „nișa” îngustă la care pare condamnat jazzul, printr-o asociere inedită cu bluesul, precum și cu vinul, tradiție și simbol al vigorii spirituale a tuturor locuitorilor acestei țări minunate! Caracterul internațional al festivalului este esențial, iar evocarea invitaților speciali de ultim moment din Franța și SUA nu a fost nicidecum menită să-i pună în umbră pe ceilalți invitați la fel de speciali, veritabile și reprezentative talente muzicale din Germania, Israel, Spania, Belgia, Italia, Polonia și nu în ultimul rând România, prezentate pe larg pe pagina de FB si pe site. Un ultim element de inedit, unicitate și savoare pe care dorim să-l împărtășim este acela că fiecare spectator se va bucura de confortul de a sta la masă, de un excelent bufet cald „all you can eat”, oferit de Berăria Ursus din centru, similar celui de la Balul Operei 2013, inclus în prețul biletului, precum și de degustarea de vinuri deosebite, alese cu măiestrie și pasiune.”Napoca Jazz, Blues & Wine Festival” își propune să continue seria evenimentelor cultural-muzicale ale Asociației Culturale Napoca Folk (Napoca Folk – primul festival clujean de folk, la a doua ediție în 2013, și Napoca Rock – un viitor proiect), punând astfel „cu suflet umărul”, într-un mod aparte și totodată perfect complementar, la efortul comunității de a continua dezvoltarea spectaculoasă a orașului din ultimii 10 ani, confirmată de obținerea statutului de Capitala Europeană a Tineretului și de a o încununa cu râvnitul titlu de Capitala Culturală Europeană. Detalii pe www.napocajazz.ro

napoca-jazz-blues-wine

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top