Special

Noaptea Alba a Filmului Romanesc la a patra editie

nafrNoaptea de vineri, 20 septembrie, este rezervată Filmelor Românești.
În cadrul celei de-a patra ediții a evenimentului de mare succes Noaptea Albă a Filmului Românesc, spectatorii vor avea parte de un program alcătuit atât din producţii recent lansate pe marile ecrane, recompensate pe plan internațional sau care s-au bucurat de succes la public, cât și din filme clasice, care au influențat generații de artiști. Din selecție nu lipsesc nici documentare originale sau cele mai bune scurtmetraje româneşti ale anului 2013.
Și în acest an, în cadrul Nopții Albe, bucureștenii vor avea parte de o surpriză: Lupu, debutul în lungmetraj al lui Bogdan Mustață, va fi proiectat în avanpremieră pe 20 septembrie. Filmul despre o călătorie suprarealistă a unui adolescent în lumea morții și a dragostei a fost prezentat recent în competiția Festivalului de Film de la Sarajevo. În distribuție se regăsesc actorii Mihai Vasilescu, Ada Condeescu, Costel Cașcaval, Carmen Ungureanu și Sergiu Nicolaescu.
Un alt debut regizoral inclus în programul Nopții Albe este și cel al Iuliei Rugină, Love Building. Distins cu Premiul Publicului și Mențiunea Specială a Juriului la Festivalul Internațional de Film B-EST și avându-i în rolurile principale pe Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol, Love Building va fi în mod cert unul dintre cele mai îndrăgite titluri ale Nopții. 14 cupluri ajunse în impas, ajutate de trei pshihoterapeuți și traineri ai taberei, încearcă să-și reconstruiască poveștile de dragoste. Dar cei trei traineri meniți să îi asiste au propriile lor probleme, iar lucrurile scapă încet încet de sub control.
Poziţia copilului (r. Călin Peter Netzer), premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin și desemnat să reprezinte România la Premiile Oscar de anul viitor, Sunt o babă comunistă, cel mai recent film al regizorului Stere Gulea, cu Luminița Gheorghiu în distribuție, sau Și caii sunt verzi pe pereți, o poveste tragico-comică despre iluzia îmbogățirii în România, în regia lui Dan Chișu, fac parte din programul evenimentului.
Noaptea Albă a Filmului Românesc a pregătit cinefililor și o selecție a celor mai proaspete scurtmetraje, printre careCa o umbră de nor, în regia lui Radu Jude, desemnat anul acesta Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Sarajevo si la Festivalul de Film Transilvania (TIFF), Claudiu și crapii (r. Andrei Tănase), Pastila fericirii (r. Cecilia Felmeri), În acvariu (r. Tudor Cristian Jurgiu) – recompensat cu Premiul Cinefondation la Festivalul de Film de la Cannes 2013, My Baby (r. Luiza Pârvu) sau Bad Penny (r. Andrei Cretulescu).
Conceput ca urmare a necesităţii de promovare constantă a filmului românesc şi inspirat de succesul pe care l-au avut proiecte similare, evenimentul îşi propune să ofere publicului larg ocazia de a petrece o noapte în compania unor filme româneşti de toate genurile, realizate de cineaşti din toate generaţiile, acoperind astfel o paletă cât mai largă de gusturi. Numărul de spectatori înregistrați la edițiile precedente dovedesc faptul că evenimentul organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc reprezintă una dintre cele mai de succes campanii de promovare a cinematografiei autohtone.
Anul trecut, peste 8500 de spectatori s-au bucurat de filmele din programul Nopții Albe.
Spectatorii sunt așteptați la proiecțiile de film din locațiile Cinema Studio, CinemaPRO, Cinema Elvira Popescu, Muzeul Ţăranului Român, Parcul Herăstrău, Club Control, Dianei | 4, Biblioteca Centrală Universitară (Strada de C’Arte).
Programul complet al evenimentului va fi disponibil în curând pe site-ul: www.romfilmpromotion.ro şi pagina oficială de facebook: www.facebook.com/NoapteaAlba.
Evenimentul Noaptea Albă a Filmului Românesc este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc.
Susținut de: Primăria Municipiului București, CreART
Prezentat de: Carlsberg
Recomandat de: Kiss FM
Parteneri eveniment: Uniunea Cineaştilor din România, Muzeul Ţăranului Român, Institutul Cultural Francez, Fundatia Universitara Carol I, CinemaPRO, Club Control, Dianei | 4.
Parteneri de promovare: Metrorex, RATB
Parteneri media: Digi Film, Digi 24, Evenimentul Zilei, EVZMonden, Ring, Catavencii, 24 Fun, Cinemagia, Cinemarx, Ziare.Com, Ziarul Metropolis, Dor de Duca, Urban.ro, Orasulmeu, Filmreporter, Hipmag, 121.ro, getlokal, Cinefan.ro, Cooperativa urbana

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top