Film

O poveste de dragoste intre oameni si obiecte la Cinemateca Astra Film

motoreta_mobra_in_metrobrandingJoi, 19 decembrie 2013, ora 19, la Cinemateca Astra Film va fi proiectat documentarul Metrobranding sau, cu alte cuvinte, povestea destinului spectaculos al celor şase branduri-vedetă ale epocii de aur: maşina de cusut Ileana, salteaua Relaxa, tenişii de Drăgăşani, bicicleta Pegas, motocicleta Mobra şi becul de Fieni. Singure pe piaţă, fără concurenţă, fără asemănare.
Mândria vieţii de zi cu zi a fiecărui român, obiecte de cult pentru cei care le realizau, cât şi pentru cei care le foloseau, brandurile socialiste au apărut odată cu industrializarea, iar în jurul fabricilor care le produceau răsăreau oraşe peste noapte.  Ce s-a ales de aceste branduri, de oamenii din jurul lor şi de micile oraşe industriale pe care le susţineau? Exista viaţă după moarte pentru mărcile socialiste?
Proiecţia are loc la Astra Film Cinema, în Piaţa Mică, nr. 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 min. înaintea începerii proiecţiei. Informaţii la tel. 0751.166.516.
Cinemateca ASTRA FILM a fost iniţiată în 2007. A făcut parte din programul „Sibiu Capitală Culturală Europeană” cu titlul „365 de ferestre spre lume”, fiind singurul proiect cultural cu desfăşurare zilnică pe parcursul întregului an. De atunci, mii de pasionaţi ai filmului documentar au avut şansa de a se întâlni cu producţii valoroase din întreaga lume la Cinemateca ASTRA FILM.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top