Muzica

Old Grave Fest – RTMF 2014 [Day II / Into the OLD Grave]

Nebunia de weekend sub egida Old Grave Fest  a continuat si sambata 11.X cu Implode (Swe), grecii de la Necrochakal si Slaughtered PriestExtirpation (Ita), Deathstorm (Austria).

RTMF-2014, ziua-2-ifestival

Trebuie mentionat ca pe parcursul RTMFest s-a desfasurat si traditionalul tRock – targul de produse si estetica asociate miscarilor rock si metal” echivalentul eternului Targului de Craciun al metalistilor, plin de bunatati de  adaugat la colectie:  CDuri, 7”EP& LPuri, casete, tricouri, patchuri – material oficiale, merchendiseul festivalului si al trupelor participante – pentru toate gusturile si toate marimile!
Si inapoi la scena din Fabrica: Obsessor –  blitzkrieg black thrash, made in Deutchland; in acelasi timp naucitor si devastator, ca un pumn in plina figura (de stil, binenteles) . In B52 – punerea in scena a unei piese-recital.  Iesit din tiparele conventionalului, Big Boss, fondator al Bisericii lui Satan din Cehia si pastor inca de la inceputurile trupei Root, are un mod original de a-si transpune  pe scena crezurile. Cu o atitudine grava, teatrala, ce aduce a vrajitor alchemist, Big Boss (s-)a prezentat cu un show bombastic, reusind sa captiveze si sa ii convinga pe cei prezenti  de ce Root detine statutul de cult black metal band.
Si daca tot suntem la capitolul cult band, Desaster au mitraliat multimea adunata in Fabrica cu black thrashul “batranesc” mult apreciat de numarul tot mai mare de thrasheri autohtoni si nu numai [si la acesta editie am avut surpriza sa intalnesc un numar semnificativ de confrati veniti de peste hotare].
Finalul celei de a doua seria festivalului a apartinut reprezentantelor swedish-deathului: Grave si Entombed A.D. – care, pornite in turneu prin Europa, au bifat si incantat si Romania de aceasta data.  [Le-am prezentat impreuna intrucat prietenia ce leaga aceste trupe dureaza inca din anii 90 si acest fapt s-a simtit pe scena inclusiv prin schimburile de membrii pe parcursul celor doua recitalui].
Neobositul Ola Lindgren, sau sufletul fenomenului  Grave,  nu este la primul contact cu Bucurestiul si ca de fiecare data cu aceeasi  placere in a impartasi death metalul cu sustinatorii genului.  N-au lipsit din program clasicele: “Into the Grave”, “Christ[ns]anity” sau “You’ll Never See” , dar si ultimele sale creatii “Winds of Chain”, “Amongst Marble and the Dead”, “Morbid Ascent”. Pacat ca sunetul pe parcursul showului a cam fluctuat, facand pe alocuri greu de deslusit ce se presta pe scena.              …Si pentru ca seara sa fie completa, the man, the one and only: L.G Petrov si ai sai Entombed A.D., renascuti din adormitul Entombed si-au prezentat omagiile in fata publicului intr-un show complet, menit sa reascoleasca si cel mai vechi mormant. Proaspat reveniti pe front,  au inserat  alaturi de noile ‘Kill to Live’, ‘Second to None’,’ Pandemic Rage’ – si piese ce nu cred ca mai au nevoie de prezentari: ”Wolverine Blues”,”Out of Hand” , “Chief Rebel Angel”si ”Left Hand Path”!!! Cine a ratat asa ceva…no comment!
Cortina s-a lasat in acordurile “In League with Satan” , scena s-a golit, dar petrecerea a continuat cu multe beri, atat intru pomenirea defunctului Old Grave Fest/RTMF 3rd Edition cat si pentru viitoarele editii ce sigur ii vor urma! Felicitari RTMC pentru efortul depus, concretizat cu organizarea perfecta, pentru oportunitatea de a petrece un weekend de pomina impreuna cu prieteni vechi si noi!…deci ne vedem la anul la a patra editie [sau in a 4a dimensiune]?

[end of Day 2] by+Kr

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top