Film

One World Romania 6 / 12-17 martie 2013

owr6-data-ROIn perioada 11-17 martie va avea loc la Bucuresti cea de a sasea editie a Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania.
Si anul acesta, filmele vor fi proiectate la mai multe cinematografe din centrul Bucurestiului – Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Corso, Sala „Horia Bernea” din cadrul Muzeului Taranului Roman si Cinema „Elvira Popescu” a Institutului Francez. Deschiderea oficiala a festivalului va avea loc luni, 11 martie, la Cinema Patria.
Festivalul va fi prefatat de un eveniment special marca One World Romania: proiectia maraton a filmului Shoah al regizorului francez Claude Lanzmann – realizat pe parcursul a 11 ani, din 1974 pana în 1985. Filmul, considerat pana astazi cel mai important film despre Holocaust din toate timpurile, este înca inedit în Romania. Cele 550 de minute de proiectie sunt programate pe 9 si 10 martie la cinema „Elvira Popescu”, în prezenta realizatorului.
Cu un program extins si foarte divers, One World Romania aduce anul acesta aproximativ 50 de filme documentare recente, marea majoritate in premiera in Romania. Programul este articulat in jurul ideii de URA, cu toate manifestarile si repercursiunile ei sociale. Filmele vor fi Impartite In sectiuni tematice, iar cateva dintre subiectele abordate prin selectia din 2013 sunt: statul de drept, propaganda si manipularea, discriminarea In toate formele ei, acceptarea persoanelor cu dizabilitati si integrarea acestora In societate.
Anul acesta, festivalul pune accent pe problemele tinerilor, organizand matinee pentru liceeni, ateliere educative si un juriu-surpriza. In plus, One World Romania editia a 6-a inseamna dezbateri, proiectii in locuri neconventionale, o retrospectiva a legendarului regizor danez Jon Bang Carlsen, un workshop despre productia de filme documentare cu un trainer britanic si documentare romanesti in premiera.
ONLINE: www.oneworld.ro | www.facebook.com/one.world.romania 
ORGANIZATORI: Asociatia One World Romania si Centrul Ceh
PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundatiei Konrad Adenauer
SUSTINUT DE: Pilsner Urquell
CU SPRIJINUL: Centrul National al Cinematografiei, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Reprezentanta Comisiei Europene în Romania, Campania AVON impotriva violentei domestice

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top