Film

Oscars Night: covor rosu si scurtmetraje de Oscar la NexT

Pe 4 aprilie, la doar o luna de la gala premiilor Oscar, Festivalul International de Film NexT (3 – 7 aprilie) isi asteapta spectatorii la o seara cu filme de Oscar şi covor roşu, la CinemaPRO din Bucureşti, la ora 21.00. Unul dintre cele mai populare programe din festival, Oscars Night va aduce, în premieră, cele cinci filme nominalizate la trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj, inclusiv câştigătorul categoriei, emoţionantul Helium, în regia lui Anders Walter.

Anul trecut, seara de scurtmetraje de Oscar a fost sold out la Cinema Patria. Cele cinci filme sunt oferite şi în acest an de canalul ShortsTV.
Trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj a plecat în Danemarca, pentru povestea emoţionantă a unui băieţel care suferă de o boală incurabilă şi care îşi construieşte, cu ajutorul unui îngrijitor din spital, o imagine fantastică a lumii de dincolo. Regizorul Anders Walter a combinat efectele speciale cu imaginile filmate, într-un scurtmetraj care i-a impresionat pe membrii Academiei Americane de Film, Helium. „Le mulţumesc actorilor mei extraordinari şi echipei fantastice care a lucrat fără nici un ban la acest film”, a spus Walter pe scena Oscarurilor.
Cele cinci poveşti sunt cât se poate de diferite. O mamă trebuie să ia decizia dificilă de a-şi părăsi soţul abuziv în Avant que de tout perdre, o asistentă socială luată ostatică în Sierra Leone încearcă să salveze un băiat soldat care a luat parte la atrocităţi, în drama Aquel no era yo, un psihiatru (Martin Freeman) consultă un deţinut care se crede Dumnezeu, în comedia cu umor absurd The Voorman Problem, iar o mamă se dă de ceasul morţii să-şi pregătească familia pentru o nuntă în amuzantul Do I Have to Take Care of Everything?.
Preţul unui bilet pentru Oscars Night este 20 lei, dacă este achiziţionat în avans, şi 25 lei, în ziua proiecţiei.
Abonamentele pentru cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT vor fi puse în vânzare prin EventBook (eventbook.ro), începând cu data de 4 martie 2014. 
Filmele din program:
Aquel No Era Yo/ That Wasn’t Me, regia Esteban Crespo (Spania, 24’)
Avant Que De Tout Perdre/ Just Before Losing Everything, regia Xavier Legrand (Franţa, 29’)
Helium, regia Anders Walter (Danemarca, 23’)
Pitääkö Mun Kaikki Hoitaa?/ Do I Have to Take Care of Everything?, regia Selma Vilhunen (Finlanda, 7’)
The Voorman Problem, regia Mark Gill (Marea Britanie, 13’)
***
Festivalul Internaţional de Film NexT este organizat de Societatea Culturală NexT. Cea de-a opta ediţie va avea loc la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro şi Ceainăria Cărtureşti.
Cu sprijinul: Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România
Parteneri: Institutul Cultural Român, ShortsTV, Cărtureşti, HBO, Stage Expert, Abis Studio, Noumax, Illy
Parteneri instituţionali: Ambasada Spaniei în România, Ambasada Suediei în România, Ambasada Israelului în România, Ambasada Regatului Norvegiei în România, Centrul Ceh Bucureşti, Goethe-Institut, Institutul Cervantes, Institutul Balassi – Institutul Maghiar Bucureşti
Parteneri media: Radio 21, UTV, Adevărul, Dilema Veche, Şapte seri, Ziarul Ring, Ziare.com, Cinemagia, CinemaRx.ro, Esquire, Marie Claire, Cosmopolitan, Decât o revistă, Vice.com, Liternet.ro, Sub25.ro, Ziarul Metropolis, Studentie.ro, Getlokal.ro, Orasulm.eu, FilmReporter.ro, Urban.ro, 121.ro, CooperativaUrbana.ro, Koolhunt.ro, All About Romanian Cinema
Parteneri media NexT Kids: Sfatulparintilor.ro, Totuldespremame.ro, Urbankid.ro
Partener de monitorizare: MediaTRUST
Partener de promovare: GEYC

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top