Muzica

Patru seri de hot-jazz la Ploiesti in cadrul Festivalului Hot Jazz Summit

[slider crop=”yes” slide1=”http://www.ifestival.ro/wp-content/uploads/2013/05/hot-jazz-summit.jpg” slide2=”http://www.ifestival.ro/wp-content/uploads/2013/05/hot-jazz-summit2.jpg” slide3=”http://www.ifestival.ro/wp-content/uploads/2013/05/hot-jazz-summit-3.jpg”][/slider]

Pentru iubitorii jazz-ului, dar şi pentru cei care vor să-l descopere şi să rişte o pasiune bruscă, se anunţă patru seri hot la Ploieşti. Artişti din SUA, Polonia, Franţa, Italia, Spania, Ungaria şi Cuba vor purta spectatorii, pe ritmuri de acordeon, pian şi saxofon, prin lumea bună şi nebună a jazz-ului.
În total, în cele patru seri de jazz, la Ploieşti vor fi susţinute nouă recitaluri, iar Richard Galliano (Franţa), Lucian Ban & Mat Manieri (SUA), Omri Mor Trio (Israel) sau Omar Sosa (Cuba) sunt doar câţiva dintre artiştii care vor evolua la Festivalul Internaţional de Jazz. Chiar dacă jazz-ul ar putea părea un gen exclusivist, la Ploieşti a născut pasiuni. Dovadă stau biletele vândute şi rezervările făcute pentru fiecare seară de festival. Pentru duminică, de exemplu, nu mai există bilete, iar pentru celelalte seri mai sunt câteva zeci, în condiţiile în care capacitatea sălii este de 250 de locuri. Şi tot ca în fiecare an, spectatorii nu sunt doar din Ploieşti, ci şi din Bucureşti, Braşov sau Sfântu Gheorghe. Preţul unui bilet este de 40 de lei pentru fiecare seară, sau de 70 de lei pentru două seri, iar studenţii şi pensionari beneficiază de reduceri de 50%. Biletele rămase pot fi achiziţionate de la agenţia teatrală. FOTO Muzicienii de la Festivalul Internaţional de Jazz de la Ploieşti Festivalul Internaţional de Jazz este organizat de Asociaţia Culturală Jazz Forum 03, iniţiatoarea acestui eveniment, în 2006, şi care sărbătoreşte zece ani de existenţă, în colaboare cu Teatrul Toma Caragiu şi Sibiu Jazz Festival.

Programul Editiei
Ziua I – Joi 16 Mai
18.30 – Deschiderea Festivalului
18.45 – recital Grzegorz Karnas Quintet (Polonia)
20.30 – recital Richard Galliano Tangaria New Quartet (Franta)
22.15 – recital Lucian Ban & Mat Manieri (SUA)
Ziua II – Vineri 17 Mai
19.00 – recital Omri Mor&Trio (Israel)
21.00 – recital Carlos Maza & Familia (Spania)
Ziua III – Sâmbata 18 Mai
19.00 – recital Steve Houben Trio (Belgia)
21.00 – recital Zsolt Bende Quartet (Ungaria)
Ziua IV – Duminica 19 Mai
19.00 – moment aniversar: Asociatia Jazz Forum’03 – 10 ani de la înfiintare
19.30 – recital Antonio Flinta Quartet (Italia)
21.30 – recital Omar Sosa – The New Afro-Cuban Quartet (Cuba)

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top