Film

Pe 6 aprilie Filarmonica Banatul este gazda caravanei Docuart

Dragi cinefili și împătimiți ai documentarelor din Timișoara, duminică, 6 aprilie, sunteți așteptați pentru o zi plină de proiecții pe gustul vostru, la Caravana Docuart.

Începând cu ora 14:00, la Filarmonica Banatul, sala Capitol vor rula documentare românești premiate în 2013 la București Docuart Fest și nu numai. De asemenea, criticul de film, Florin Barbu, și regizoarea documentarului „aici… adică acolo”, Laura Căpățână Juller, vor purta discuții cu publicul și vă vor împărtăși din experiența lor cinematografică într-o sesiune inedită de Q&A. Tinerii studenți sau iubitori ai lumii cinematografice sunt încurajați să participe și să descopere o realitate surprinsă altfel prin ochiul camerelor de filmat. Documentarele aduc la suprafață probleme sociale ale zilelor noastre, dar și povești nespuse.
“Sunt bucuroasa că „aici… adică acolo” va fi proiectat la Timișoara, un oraș splendid, cu o viață culturală bogată în care ma întorc mereu cu mare drag. Abia aștept să cunosc publicul de film timișorean, despre care am tot auzit că este foarte fain. Sper să vină mulți cinefili, dar și oameni direct atinși de migrație, care au contact cu copii ai căror parinți sunt plecați la munca în străinătate”, spune Laura Căpățână Juller.
Intrarea este liberă, iar echipa Docuart vă așteaptă cu nerăbdare să luați parte la un eveniment cultural realizat din pasiune pentru fiecare dintre voi.
Faptul că oamenii răspund invitației noastre, mai ales când este vorba de un subiect delicat, sensibil – ca cel dezbătut în documentarul Laurei Căpățână Juller – ne încurajează să continuăm. La Iași am avut în sală reprezentanți ai “Salvați copiii”. Și la Timișoara aceștia au răspuns invitației noastre și mai mult de atât, s-au implicat cu tot sufletul evenimentului nostru. Le mulțumim!
Caravana Docuart este un ecou al festivalului de film documentar București Docuart Fest și aduce în orașul dumneavoastră cele mai bune documentare premiate la festivalul de la București.
Proiectul caravanei este organizat de asociația Docuart cu sprijinul CNC (Centrul Național al Cinematografiei).
Partener principal, Primăria Municipiului Timișoara.
Echipa Docuart mulțumește partenerilor media locali, Primăriei Municipiului Timișoara și Filarmonicii Banatul pentru sprijinul acordat acestui eveniment.

Program Caravana Docuart /  6 aprilie 2014
14:15 „În umbra castelului”, regia lui Csibi Laszlo, câștigător al premiului pentru cel mai bun film documentar studenţesc la București Docuart Fest. / 23 min.
„Carpe Noctem”, regia Constantin Radu Vasile, câștigator al premiului pentru cea mai bună regie, secţiunea documentar studenţesc la București Docuart Fest. Filmul vorbește despre relația a două persoane cu dizabilități de vedere. / 14 min.
„După FEL și CHIP” regia Paula Oneţ, câștigătoare a premiului pentru cea mai bună imagine, secţiunea documentar studenţesc. / 22 min.
„Stremţ 89”, regia Anda Puşcaş și Dragoş Dulea, /  13 min., câștigător al trofeului Docuart Fest 2013. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări la care vor răspunde realizatorii documentarului.
Pauza
16:30 „Viața după gratii”, documentar experiment realizat de 12 deținuți din Penitenciarul Rahova din București. Filmul are la bază 12 mini-documentare realizate după scenariu și regie proprie, coordinator Daniela Apostol.
17:30 „Exploratorul”, regia Titus Muntean și Xantus Gabor. Filmul urmărește firul vieţii lui Emil Racoviţă, fondator al unei noi știinţe, biospeologia și al primului Institut de speologie din lume de la Cluj. Producţie cu rol de document. /  70 min.
Pauza
19:00 „aici adică… acolo”, /  75 min, prezentat în cadrul București Docuart Fest în afara programului compe-tiţional, în regia Laurei Căpăţână Juller.
Un film despre o problemă globală vazută la microscop. Proiecţia documentarului va fi urmată de o sesiune interactivă de întrebări cu publicul, la care va participa regizorul documentarului, Laura Căpăţână Juller.

Afis-TIMISOARA

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top