Film

PeliCAM, festivalul filmului de mediu, începe maine la Tulcea

Festivalul de film Pelicam, care aduce la Tulcea unele dintre cele mai reprezentantive lungmetraje și scurtmetraje pe tema protecției mediului, începe maine, 14 iunie.
In competitia filmelor de mediu de lung metraj se vor „bate” pentru trofeul Pelicam:
1. Village at the End of the World / Satul aflat la sfarsitul lumii
Danemarca, UK, Groenlanda, 2012, 82 min.
Regia: Sarah Gavron, David Katznelson
BFI London Film Festival 2012 – Official Selection
Lars e singurul adolescent dintr-un orășel care, într-o comunitate de vânători, nu vrea să vâneze. Niaqornat, în nord-vestul Groenlandei, are o populație de 59 de persoane, iar dacă aceasta scade sub 50, satul își pierde titulatura daneză și apare riscul ca întreaga comunitate să fie relocată către cel mai apropiat oraș. În timp ce restul comunității se străduie să redeschidaă fabrica de pește, Lars își pregătește planul de evadare.
Trailer Village At The End Of The World
2. More Than Honey / Despre miere si nu numai
Elveția, Germania, Austria, 2012, 95 min.
Regia: Markus Imhoof
Toronto International Film Festival 2012 – Official Selection
Festival del Film Locarno 2012
Bavarian Film Awards 2013 – Best Documentary
German Film Awards 2013 – Best Documentary
În cadrul proiecției va fi prezentă ANNE FABINI, monteurul filmului, pentru o sesiune de Q&A.
Einstein sugera că dacă albinele ar muri de tot, omenirea n-ar mai rezista decât patru ani. De peste un deceniu, populația albinelor scade, alarmând oamenii de știință din toată lumea. Albinele sunt responsabile pentru două treimi din resursele alimentare ale lumii, iar dispariția lor ar fi devastatoare. Markus Imhoof ne duce într-o călătorie fascinantă în lumea albinelor de pretutindeni. “More Than Honey” privește, într-un mod extraordinar, posibilitatea dispariției albinelor și prezintă metodele ce ar putea salva această insectă importantă.
Trailer More Than Honey
3. North of the Sun / La nord de soare
Norvegia, 2012, 46 min.
Regia: Jørn Nyseth Ranum, Inge Wegge
DocPoint – Helsinki Documentary Film Festival
Göteborg International Film Festival
FILMUL VA FI PROIECTAT IN DESCHIDEREA FESTIVALULUI, vineri, 14 iunie, ora 21:00, PIAȚA CIVICĂ
Inge Wegge (25) și Jørn Ranum (22) au supraviețuit nouă luni prin înfrigurata iarnă norvegiană pe o insulă arctică de pe coasta de nord a Norvegiei, având în față doar vastul Ocean Atlantic. Și-au construit o cabană din lemn și alte material împinse de valuri către mal și au mâncat alimente expirate pe care, în mod normal, magazinele le-ar arunca. Cu toate acestea, băietii au luat cu ei două lucruri importante: plăcile lor de surf – poate cea mai mare motivație în această aventură arctică. Pentru că acea zonă ține un secret bine ascuns: cele mai fine valuri din lume.
Trailer North of the Sun
4. La quete d’inspiration / In cautarea inspiratiei
Franța, 2012, 52 min.
Regia: Mathieu Le Lay
“În căutarea inspirației” este un documentar ce abordează munca și filozofia fotografului Alexander Deschaumes. Acesta a început să facă poze în 2003, fiind atras de “cruditatea” peisajelor sălbatice, făcând față temperaturilor extreme cu entuziasm, căutând cele mai spectaculoase peisaje ascunse, în locuri precum Patagonia, Islanda sau Alpi.
Trailer In Cautarea Inspiratiei
5. The Fruit Hunters / Vanatorii de fructe
Canada, 2012, 93 min.
Regia: Yung Chang
Palm Springs International Film Festival
Vânătorii de fructe reprezintă o incursiune amețitoare în istoria omenirii și a culturii, un kaleidoscope colorat sub forma unui film ce ne arată cât de intercorelați suntem cu fructele pe care le mancăm, poveste spusă de către cei mai devotați iubitori de fructe.
Un documentar cu BILL PULLMAN.
Trailer Fruit Hunters
Jean Paul Jaud (regizor francez de film documentar), Thomas Ciulei (regizor  roman de film documentar) și Artur Liebhart (Fondator și director al Festivalului de Film Planete DOC din Varșovia) fac parte din juriul care va acorda marele premiu celui mai bun lung-metraj și celui mai bun scurt-metraj având ca temă principală mediul și oamenii.
De la aceasta editie nu vor lipsi concertele in aer liber, acestea vor fi sustinute de Robin and the Backstabbers și Șuie Paparude vineri respectiv duminică, în Piaţa Civică din centrul orașului care vin astfel si întregesc programul artistic din cele trei zile ale festivalului de film Pelicam.

program-pelicam

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top