Film

Peste 80 de filme din sapte tari, in trei zile de Festival de Film Studentesc la Cluj

O nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc FFEST se va desfăşura la Cluj-Napoca în perioada 22-24 noiembrie. Ceremonia de deschidere va avea loc joi, 22 noiembrie, la ora 18:00, în sala Club a Universităţii „Babeş-Bolyai”, iar proiecţiile filmelor vor fi organizate în acelaşi spaţiu, în intervalul 23-24 noiembrie 2012, între orele 10 şi 21, accesul publicului fiind liber.
Festivalul este destinat studenţilor, precum şi tinerilor realizatori şi producători de film de ficţiune, animaţie, documentar/antropologie vizuală şi multimedia, având ca scop promovarea filmului studenţesc de calitate şi a schimbului de experienţă între tinerii cineaşti şi publicul doritor de o alternativă cinematografică.
Festivalul va cuprinde proiecţiile filmelor selectate, workshop-uri, seminarii şi alte evenimente menite să promoveze producţia şi creaţia de film de scurt metraj, condiţia fiind ca filmele prezentate să nu fie producţii comerciale. În festival sunt înscrise peste 80 de filme provenind din şapte ţări.
Festivitatea de premiere va fi organizată duminică, 25 noiembrie, la Casa TIFF.
A şasea ediţie a Festivalului internaţional de film studenţesc FFEST este organizată de secţia Cinematografie-Media a Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii ”Babeş-Bolyai”, secţia Cinematografie a Universităţii Sapientia, secţia Video a Universităţii de Artă şi Design, Cluj împreună cu Centrul Cultural Francez Cluj.

ffest-2012

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top