Arte Vizuale

Picturi 3D pe asfalt, Graffiti si Space Art la prima editie Creative Fest

Prima ediție a Festivalului de Artăși Cultură Urbană Creative Fest va avea loc în Parcul Tineretului în perioada 6-7 septembrie.

Pictura-3D_Daniel-Relenschi-624x347

Bucureșteni de toate vârstele sunt așteptați pe Aleea centrală (intrarea Gheorghe Șincai) la un eveniment care celebrează spiritul creativ al artiștilor români. Într-un decor ce face trimitere către un București miniatural, plin de farmec și culoare, vizitatorii au ocazia de a admira spectaculoasele picturi 3D pe asfalt realizate de Daniel Relenschi sau creațiile graffiti semnate de Obie Platon.
Daniel Relenschi este artistul care a făcut prima pictură 3D din România pe asfalt. A început să deseneze la vârsta de 4 ani. După ce a studiat la un liceu textil pe profil design vestimentar, s-a specializat în crochiul de modă. A cochetat o bună perioadă cu lumea modelingului unde a colaborat cu Irina Schrotter şi Doina Levintza pentru ca apoi să-şi dea seama că pictura trebuie să devină o profesie. A realizat primele tablouri în 2008, atunci când a avut şi prima expoziţie.
Obie Platon este unul dintre cei mai inventivi street-artists români iar lucrările sale au atras atenția multor festivaluri internaționale de profil. Își disimulează identitatea pentru a construi multiple personaje autentice ce pot fi întâlnite pe mulţi dintre pereţii din București, Timișoara, Cluj-Napoca sau chiar din Germania. O galerie impresionantă de creații este disponibilă pe pagina de facebook a artistului www.facebook.com/obieplaton.
Zoltan Martonos, românul care a impresionat milioane de telespectatori și juriul show-ului de televiziune Românii au Talent, va fi și el prezent la Creative Fest, cu demonstrații spectaculoase de space painting. Originar din Dej, Zoltan a fost pasionat încă din copilărie de picturăși lucru manual dar “relația” lui cu space painting-ul a început în 2007, când un prieten l-a introdus în minunata lume a graffiti-ului.
Festivalul de artăși cultură urbană Creative Fest este organizat de Asociația pentru Cultură Urbanăși Mediu (A.C.U.M.), în parteneriat cu Primăria Municipiului București și Centrul de proiecte culturale al Municipiului București ArCuB. Mai multe detalii despre program și activități sunt disponibile pe site-ul evenimentului,  precum și pe pagina de Facebook.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top