Film

Pixadores – Premiul One World Romania 2015

Duminica seara s-a incheiat cea de-a opta editie a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania.

In 3 cinematografe din Bucuresti am urmarit 42 de filme documentare, cele mai multe aratate in premiera in Romania. Timp de 6 zile am redescoperit centrul capitalei din perspectiva demolatorilor de istorie. Am petrecut o saptamana in compania a 28 de invitati care si-au prezentat filmele in fata publicului bucurestean si am discutat minute in sir despre filmele abia vazute in toate salile de pe „kino-maidan”.
Juriul de liceeni al festivalului One World Romania a acordat, pentru al treilea an consecutiv, premiul „Best Karma Award”. Documentarul premiat este Pixadores, in regia lui Amir Escandari. Teodora, Ligia, Daniela, David si Ionut au inmanat trofeul producatoarei filmului, Miia Haavisto – anul acesta o macheta a „kino-maidanului”. Trofeul celei de-a opta editii a fost realizat de Ilinca Paun Constantinescu impreuna cu Atelier 13.
Cei 5 jurati au motivat duminica seara decizia lor, astfel: „Documentarul pe care l-am ales e un film pe care il poti uri cu usurinta, deoarece pare o alegere previzibila pentru niste adolescenti, prin prisma subiectului sau. In acelasi timp este si un film pe care e greu sa nu-l iubesti, pentru ca ne reprezinta. Desi subiectul pare foarte specific, in realitate nu este – este un film despre lucrurile in care cred adolescentii si in care adultii ar trebui sa nu uite sa creada. Ce ne-a invatat pe noi filmul castigator este ca educatia nu trebuie sa inceapa neaparat din scoli sau institutii private si ca ea poate incepe si pe maidan.”

pixadores-marele-premiu-one-world-romania-2015-ifestival

Miia Haavisto, dupa primirea trofeului One World Romania 2015, ne-a spus ca: „Este primul trofeu pe care il primeste filmul nostru si e cu atat mai important pentru ca vine din partea unui juriu atat de tanar.”
Pentru cei care n-au putut ajunge la festival sau pentru cei care vor sa revada momente de la evenimente si interviuri cu participantii celei de-a saptea editii, am pregatit o galerie foto si video. Galeriile sunt in curs de updatare, asa ca va invitam sa ramaneti aproape de festival si dupa terminarea lui.
Incepand de luni, 30 martie, ne intalnim la Centrul Ceh din Bucuresti, cu reluari ale unor filme prezentate in cea de-a opta editie a festivalului. Ramaneti conectati la „kino-maidan” pentru a primi noutati despre programul reluarilor One World Romania.

ONLINE: http://www.oneworld.ro | http://www.facebook.com/one.world.romania
ORGANIZATORI: Asociaţia One World Romania & Centrul Ceh Bucureşti
PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung
CU SPRIJINUL: Centrul Naţional al Cinematografiei
SUSŢINUT DE: Uniunea Cineaştilor din România, Fundaţia ERSTE, Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, UNDP România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării
PARTENERI: Ambasada Republicii Cehe în România, Institutul Francez din România, Fundaţia Raţiu din Marea Britanie, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Finlandei în România, Ambasada Elveţiei în România, Delegaţia Valonia-Bruxelles la Bucureşti, Apa Nova Bucureşti, Abis, DocuMentor, Centrul Naţional al Dansului – Bucureşti, ActiveWatch
BILETE PRIN: Eventbook
RESTAURANT & MORE: Journey
APA FESTIVALULUI: Aqua Carpatica
VINUL FESTIVALULUI: Domeniile Samburesti
BEREA FESTIVALULUI: Staropramen
PARTENERI MEDIA: TVR 2, Digi24 Radio România Cultural, Revista 22, Şapte Seri, Igloo, Hotnews.ro/Smilemedia, Think Outside the Box, Filmreporter.ro, Liternet.ro, Orasulm.eu, Graphicfront.ro, Veioza Arte, Aarc.ro, Fundatia Calea Victoriei
PARTENER SOCIAL MEDIA: Kooperativa.ro
PARTENER DE MONITORIZARE: ZeList Monitor
PARTENER PERFORMANCE MARKETING: 2Parale

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top