Film

Pixar vine la Anim`est 2012

Anul acesta, Anim`est a pregătit o surpriză tuturor iubitorilor de animaţie. Pentru prima oară în România, un reprezentat al cunoscutului studio de animaţie Pixar va oferi o lecţie autentică de regie şi producţie a unui film de animaţie. Daniel McCoy, cel care a creat efectele vizuale pentru o serie de filme cunoscute şi premiate precum A Bug`s Life, Toy Story 2, Monsters Inc., Finding Nemo, Up, Toy Story 3, The Incredibles şi Ratatouille vine la Cinema Patria, joi, 11 octombrie, de la ora 19:00.
Daniel McCoy şi-a început aventura în lumea animaţiei la Pixar, în anul 1989, lucrând pentru pentru o serie de lung şi scurt metraje. A fost unul dintre primii oameni care au lucrat cu faimosul software dezvoltat de către Pixar, RenderMan, un plug-in compatibil cu cele mai importante platforme software de animaţie 3D.
Recent, McCoy a fost regizor tehnic pentru La Luna, filmul de scurtmetraj nominalizat anul acesta la Oscar. Scurtmetrajul prezintă prima zi de muncă a unui băieţel. Alături de tatăl şi bunicul său, micuţul pleacă într-o aventură noctură pe mare într-o barcă. Iniţiat simbolic în lumea masculină prin oferirea unei şepci, acesta îşi dă seamna că lucrurile sunt mai complicate decât îşi imagina.
Spectatorii vor putea viziona scurtmetrajul în cadrul prezentării susţinute de Daniel McCoy.
În prezent, Daniel McCoy lucrează la continuarea aventurilor îndrăgitelor personaje din Monsters, Inc. şi Finding Nemo. Cele două pelicule vor fi lansate în format 3D în iunie 2013, respectiv anul 2016.

***

Pixar Animation Studios este una dintre cele mai importante case de producţie cinematografice specializate în „computer generated imagery” (CGI), animaţia digitală computerizată. Companie câştigătoare a numeroase premii şi specializată în tehnologii grafice inovative. Studioul de animaţie Pixar a creat software-ului RenderMan, folosit pentru redarea imaginilor hiperrealiste şi de înaltă calitate.Unul dintre obiectivele companiei este dezvoltarea poveştilor emoţionante prin intermediul caracterelor memorabile astfel încât întrega audienţă să se regăsească în scenariu.
Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc in perioada 5-14 octombrie, la Cinema Patria, Studio şi Club Control.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top