Carte

„Poezia la Iași”, ediţia I, 22-25 iunie 2014

Londra, Paris, Varşovia, Vilnius şi Iaşi, traseul european pentru a ajunge – Poezia la Iaşi

poezia-la-iasi22-24 iunie 2014 – 80 de poeţi vor cuceri capitala spirituală a ţării
Iaşul va fi asediat de poezia spaţiului limbii române.
Marii poeţi ai timpului prezent vor cucerii oraşul în fibra sa cea mai solidă, în cartierele sale. Poezia îşi dă întâlnire cu ieşenii la ei acasă.
Iaşul va deveni centrul de greutate al poeziei lumii prin întâlnirile programate cu marii poeţi din România de peste Prut, cu marii poeţi ai României de dincolo de Siret, cu marii poeţi ai României de dincolo de Banat.
Poeţii din Republica Moldova, Cernăuţi, Voievodina, Israel, Germania, Franţa, creatori în limba română, vor da Iaşului dreptul de a se numi capitala europeană a poeziei.
Pentru prima oară la Iaşi se reuneşte limba română, din ţară şi din împrejurimile ei, construind pentru prima oară la Iaşi polul poeziei.
Peste 400 de lecturi publice vor cucerii oraşul, pornind de la Teiul lui Eminescu şi ajungând până în cartierele mărginaşe ale oraşului.
Poeţii invitaţi la această primă ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie, „Poezia la Iaşi” vor deveni pe 24 iunie 2014, Poeţi ai Iaşului, cel mai mare titlu pe care capitala europeană a poezie îl poate acorda.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top