Muzica

Posticum Jazz Festival, 17 – 19 mai

posticum-jazz-festivalProgramul acestei ediţii cuprinde atât melodii jazz clasice, „evergreen” cât şi piese noi , dar şi improvizaţii caracteristice genului.În prima zi a festivalului, de la orele 20, formaţia timişoreană Bega Blues Band va cânta melodii blues, soul, soul-funk şi jazz. Repertoriul va cuprinde în mare parte melodiile interpretate în cadrul concertului din martie, când formaţia a sărbătorit 30 de ani de la înfiinţare. Publicul va auzi printre altele Song for Sasha, o melodie compusă de Johnny Bota pentru fiul său şi Borangic de Mozambic, o altă compoziţie proprie a membrului fondator. De asemenea vor interpreta şi melodii din repertoriul lui Horace Silver şi Ray Charles.În 18 mai, de la orele 20 scena va fi a cântăreţei de jazz Annette Lowman din Portland, care va interpreta melodii jazz „evergreen”din America, dar va lăsa loc şi improvizaţiilor muzicale. Cântăreaţa aericană va fi acompaniată de artişti din Ungaria: Vukán György – pian, Peczek Lakatos Krisztián – chitară bas, Balázs Elemér – baterie.
Duminică, 19 mai, de la orele 19.30 va evolua pe scenă formaţia Balázs Elemér Group, într-o nouă componenţă. După cum am aflat de la liderul formaţiei, vor cânta melodii jazz din propriile albume cunoscute deja, dar vor pregăti şi o surpriză, o melodie nouă de pe albumul în curs de apariţie. „Stilul a rămas acelaşi, însă imaginea formaţiei este una cu totul nouă. Consider că am pornit într-o direcţie care în mod sigur o să le placă fanilor noştri” – a adăugat Balázs Elemér.
În premieră
Ultimul concert al zilei de duminică va fi „Missa ad Dominum Christum” interpretat de autor – Vukán György – respectiv Anette Lowman în premieră în România. Piesa a fost compusă cu ocazia vizitei din 1991 al papei Ioan Paul al II–lea în Ungaria şi a fost prezentată pe Insula Margareta, în interpretarea aceleiaşi cântăreţe.
La faţa locului se vor putea cumpăra bilete de tombolă cu zece lei cu care se vor putea câştiga tricouri inscripţionate, prânzuri pentru două persoane la restaurantul centrului Posticum, respectiv ceaiuri speciale pentru grupuri de prieteni, care se vor servi la casa de ceaiuri din incinta centrului.
Anul trecut spectatorii au donat alimente neperisabile, care au fost oferite caselor de copii ale fundaţiei Sf. Francisc din Deva, înfiinţate de călugărul franciscan Böjte Csaba.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top