Film

Povesti din jurul Marii Negre in Sibiu la Astra Film Festival 2012

ASTRA FILM FESTIVAL 2012 găzduiește o sesiune de masterclassuri DOCSTORIES BLACK SEA  aducînd participanți din țările învecinate cu Marea Neagră: Rusia, Azerbaijan, Georgia, Ukraina, Turcia, Romania, Moldova. Ei aduc la festivalul din Sibiu povești locale, necunoscute, din țara lor de origine, și vor fi îndrumați să le transforme  în filme documentare de largă circulație internațională.  Printre trainerii de renume prezenti la festivalul de la Sibiu amintim Tue Steen Muller, consultant international în producție de film documentar, inițiatorul si fost direcor al European Documentary Network, Rick Minnich din California, absolvent al celebrei Columbia University şi autor de filme premiate pretutindeni în lume, sau de către Goran Radovanovic, filozof, scenarist, regizor şi producător a unor documentare de referinţă a ultimelor trei decenii, cît și regizorul de renume, Petr Lom  care a realizat numeroase filme pe tema drepturilor omului în ultimii ani.  Dramaturgia, structura şi forma în care povestea e transpusă în documentar sunt doar câteva teme în care se vor iniţia participanţii de la DOCSTORIES în zilele petrecute la ASTRA FILM SIBIU.
Prima sesiune Docstories Black Sea a avut loc in luna iunie la Tbilisi, în Georgia. După a doua etapă din Sibiu la ASTRA FILM FESTIVAL 2012, participanți vor finaliza acest curs în cadrul celebrului festival de film documentar din Europa, IDFA – International Documentary Film Amsterdam – din Olanda.
„De foarte mulţi ani, unul dintre obiectivele noastre de căpătâi a fost acela de a oferi tinerilor pasionaţi de filmul documentar din România și din regiune oportunităţi de a învăţa meseria de documentarist şi de a ieşi în lume cu filmele lor. DOCSTORIES, alături de alte programe de instruire cu un accent regional organizate şi girate de ASTRA FILM, este un exemplu grăitor şi ne bucurăm să îl prezentăm la ASTRA FILM 2012” – a declarat Dumitru Budrala, directorul Festivalului.
DOCSTORIES Blacksea sprijină proiectele inovatoare de documentar creativ din regiunea Mării Negre, o regiune cu un potenţial practic infinit de poveşti autentice şi percutante, prea puţin exploatată de cinema-ul documentar. Este un proiect de largă respiraţie care implică autori, producători şi programatori profesionişti deopotrivă, spre beneficiul calităţii producţiei audiovizuale europene.
DOCSTORIES BLACK SEA este un proiect finanţat prin programul european MEDIA MUNDUS şi  organizat Art Doc & IDFA, în parteneriat cu Astra Film Festival Sibiu.
Festivalul Internaţional de Film de la Sibiu ASTRA FILM FESTIVAL se desfăţoară între 15 şi 21 octombrie 2012.
Mai multe despre celelalte programe ASTRA FILM 2012, în săptămânile următoare.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top