Special

Pregatirile pentru Festivalul Dilema veche au intrat pe ultima suta de metri

Pregatirile pentru Festivalul Dilema veche de la Alba Iulia sunt in toi – weekend-ul viitor cetatea „Alba Carolina” va fi gazda unei experiente culturale unice, dedicata dilematicilor de pretutindeni. Timp de trei zile cetatea va fi spatiul in care se vor desfasura concerte, spectacole de teatru si dans, dezbateri, conferinte, lecturi, targuri de carte si mestesuguri, ateliere de scriere creativa si benzi desenate, o expozitie de fotografie si proiectii de filme.
Andrei Plesu (invitatul special al festivalului), Horia-Roman Patapievici, Dan C. Mihailescu, Dacian Ciolos (comisar pentru agricultura la Comisia Europeana), Radu Paraschivescu, Catalin Stefanescu, Liviu Papadima, Razvan Mazilu, Fanfara Ciocirlia, Maria Raducanu sau Norzeatic sunt numai cativa dintre invitatii acestei editii.
„Ne place sau nu s-o recunoastem, fiecare dintre noi este, pana la urma, o suma de dileme. Si tot atatea curse si eforturi permanente pentru rezolvarea lor. Intr-un fel, dilemele sunt motorul neoficial al vietii fiecaruia dintre noi. Suntem mandri ca Festivalul Dilema veche se intampla din nou aici, la Alba Iulia in cetate si ca, astfel, suntem parte a unui adevarat fenomen cultural modern, fiindca asta este Dilema veche pentru cei mai multi romani.” – Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.
„Ce loc mai bun pentru a dezbate dilemele ce ne framanta zilnic decat Marea Cetate a Alba Iuliei, inima Romaniei si a Ardealului, acest loc tihnit in care sufletul romanesc a ramas autentic? Alba Iulia este, din nou, capitala ce sarbatoreste intelectualitatea romaneasca, adunand intre zidurile sale cei mai de seama reprezentanti ai elitei intelectuale romanesti. Este un eveniment care nu intamplator are loc aici si care ne ofera tuturor un prilej de ragaz pentru a reflecta: la dileme culturale, istorice si chiar economice, la dileme vechi sau dileme ce privesc viitorul.” – Ion Dumitrel, presedintele Consiliului Judetean Alba.
Programul complet si informatii despre evenimente si invitati pe:  festival.dilemaveche.ro  
Despre festival
Festivalul Dilema Veche este primul eveniment „multi-art” al unei publicatii culturale din Romania, fiind organizat de catre Asociatia „Oameni cu dileme”, impreuna cu Primaria Municipiului Alba Iulia si Consiliul Judetean Alba.
A II-a editie a Festivalului Dilema veche are loc in perioada 30 august – 1 septembrie, in spatiul cetatii „Alba Carolina” din „Cealalta capitala” – Alba Iulia, iar accesul la toate evenimentele festivalului este liber.
Spoturile de promovare ale festivalului, regizate de Radu Jude si realizate cu sprijinul Castel Film si wearebasca, aduc in prim-plan dilema omului modern, asediat de volumul tot mai mare de informatie si chinuit de indecizie. Protagonistii sunt Serban Pavlu (Toata lumea din familia noastra, Cea mai fericita fata din lume), Ioana Flora (Periferic, Pescuit sportiv) si Dan Nicolaescu (O umbra de nor), cu vocea lui Gabriel Spahiu (Visul lui Adalbert, Toata lumea din familia noastra).
Ilustratiile pentru campania de comunicare au fost create de Noper (noper.ro), pe un concept creativ semnat de Dan Stanescu si Cosmin Simionescu (harbuzel.com).
Aplicatia care contine programul Festivalului, materiale video si informatii utile despre Alba Iulia a fost realizata de Andrei Vasilescu, cu sprijinul ArtechSoft. Aplicatia este disponibila pentru Android si iOS:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dilemaveche&hl=ro
https://itunes.apple.com/ro/app/festival-dilema-veche/id681170947?mt=8&ign-mpt=uo%3D4
Organizatori: Dilema Veche, Asociatia „Oameni cu dileme”, Primaria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Judetean Alba
Co-producator: TVR2
Sustinut de: Tuca Zbarcea & Asociatii, Catena, Alpha Bank
Masina festivalului: Volvo
Parteneri: Dorna, Jidvei, Tarom, Fundatia Soros Romania, Castel Film, wearebasca, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Biblioteca Nationala a Romaniei – Filiala Battyaneum, Biblioteca Judeteana „Lucian Blaga” Alba, Centrul de Cultura „Augustin Bena” Alba
Parteneri media: Magic FM, Adevarul, Historia, Digi 24, Senso Tv, Catavencii, Sapte Seri, Campus Cluj, Ziarul Ring, Hotnews, Profil Cultural, Get Lokal, Igloo, Decat o Revista, Tataia, Neaparat.ro, Mures Zi de Zi, Transilvania Business, Monitorul de Alba

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top